Venemaalt Eestisse peagi nii lihtsalt ei pääse (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Sekveneerimisega on kinnitatud, et paljude Eestis tuvastatud India tüvega nakatunute viiruse geneetiline järjestus on väga sarnane praegu Peterburis leviva tüvega. Pildil Narva piiripunkt.
Sekveneerimisega on kinnitatud, et paljude Eestis tuvastatud India tüvega nakatunute viiruse geneetiline järjestus on väga sarnane praegu Peterburis leviva tüvega. Pildil Narva piiripunkt. Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsminister Maris Lauri (RE) on andnud oma töötajatele kindla suunise saada neljapäevaks valmis piiriületuse eelnõu. Kõige karmimad sisenemisreeglid tulevad Delta (India) tüvest räsitud Venemaale. Valmiva eelnõu järgi võib viiruseolukorra halvenedes piiriületuse peatada.

Pärast juriidilist analüüsi teab valitsus, et Eestil on õiguslik võimalus nõuda Venemaa piiril negatiivset koroonaviiruse testi. Praegu saab Eestisse tulla idanaabri juurest juhul, kui näidatakse ette vaktsineerimistõend või läbipõdemise tõend. Vaktsineeritutele ei rakendu ka liikumisvabaduse piirang.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Egert Belitševi sõnul suurendab kolmandate riikide koroonatõendite kontrollimine PPA töökoormust. «Eesti väljastatud vaktsineerimistõenditel on QR-kood, mille skaneerimisel saab kiirelt kontrollida andmete tõesust ja ajakohasust. Kolmandate riikide kodanikele väljastatud vaktsineerimistõendid on sageli paberil ja ilma turvaelementideta, mille autentsuse kontrollimine on keerukas ja aeganõudev,» rääkis Belitšev.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles