Kakumäe kõrvaltänava laiendus hävitab poolteistsada suurt puud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Kitsa kõrvaltänava asemele tekib viie meetri laiune sõidu- ja kolme meetri laiune kõnnitee ning suurtele puudele ruumi ei jää.
Kitsa kõrvaltänava asemele tekib viie meetri laiune sõidu- ja kolme meetri laiune kõnnitee ning suurtele puudele ruumi ei jää. Foto: foto: Herman-erik Isop

Kes ei rõõmustaks, kui tema kodutänav saab uue teekatte ja sõiduteest eraldi rajatakse kolme meetri laiune kergliiklustee, tehakse korda torud ja kaablid ja kõige tipuks istutatakse 900 meetri pikkusele tänavalõigule «31 õitsvat ja ilusa sügisvärviga haralist ploomipuud, 29 erksate võrsetega siberi kontpuud ja 64 kollase lehevärviga harilikku ebajasmiini»?

Paraku pole paljud Kakumäe elanikud selle muinasjutu üle kuigi õnnelikud. Sest ülalkirjeldatud tööd algavad Tiskre teel, mida paljude kohalike elanike arvates pole vaja laiendada.

«Praegune tee on kolme meetri laiune varjuline põlispuudega ääristatud «külatee», rajatav tee tuleks umbes kolm korda laiem ja selle tarbeks võetaks maha hulgaliselt vanu väärikaid põlispuid. Arusaamatu on, miks on vaja kõrvaline tee selliseks lennukite maandumisrajaks muuta, seda enam, et ruumi selleks tegelikult ei ole ning tee ei ole suures kasutuses, seal sõidab tunni jooksul vaid ehk mõni auto,» ütles Kakumäel elav Mart Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles