PM Helsingis: käre pakane pole valijaid eemale peletanud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendivalimiste teise vooru hääletussedelid
Presidendivalimiste teise vooru hääletussedelid Foto: SCANPIX

Soome presidendivalimiste teine hääletusvoor kulgeb käredas pakases massilise tunglemiseta, kuid vähemalt Helsingis käiakse jaoskondades suhteliselt aktiivselt.

Postimehe toimetaja sõnul võis hommikul näha hääletuskastide juures rohkem vanemaid inimesi. Päeva jooksul on tulnud aga välja ka noored.

Kolme jaoskonna juures küsitletud valijate seas oli neid, kes hääletasid Koonderakonna kandidaadi Sauli Niinistö poolt, peaaegu sama palju kui Roheliste Liidu kandidaati Pekka Haavistot eelistanuid.

Haavistot eelistanud põhjendasid Postimehele oma valikut mehe suure välispoliitilise kogemusega. Täpselt sama ehk välispoliitilise kogemuse tõid välja ka Niinistöle hääle andnud soomlased.

Helsingi linnapildis silmatorkavaid valimisplakateid pole. Kui kaks nädalat tagasi, mil leidis aset esimene voor, olid reas kaheksa kandidaadi näopildid, siis nüüdseks on kuus võetud ära ja vaid kaks on alles jäänud.

Valimisjaoskonnad avati kell 9, need pannakse kinni kell 20 ja esialgsed tulemused peaksid selguma varsti pärast seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles