Patiseis presidendi­kandidaadi leidmisel (12)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Reformierakond toetaks praegu ametis oleva presidendi Kersti Kaljulaidi jätkamist, kuid Kallase sõnul on vaja kandidaati, kes sobib ka koalitsioonipartnerile Keskerakonnale ning saaks ka opositsioonist piisavalt hääli.
Reformierakond toetaks praegu ametis oleva presidendi Kersti Kaljulaidi jätkamist, kuid Kallase sõnul on vaja kandidaati, kes sobib ka koalitsioonipartnerile Keskerakonnale ning saaks ka opositsioonist piisavalt hääli. Foto: Madis Veltman

Vähem kui kaks kuud enne presidendivalimisi pole Reformierakond ja Keskerakond ühises presidendikandidaadis kokku leppinud. Kriitikute sõnul näitab selline otsustamatus nii mõndagi koalitsiooni tervise kohta.

«Vaevaliselt-vaevaliselt edenevad, aga liiguvad edasi,» kirjeldas Reformierakonna ja Keskerakonna ühise presidendikandidaadi otsingute edenemist endine peaminister ja Keskerakonna juht Jüri Ratas.

Ratase sõnul ollakse kandidaadi otsingutel pigem alg- kui lõppfaasis. «Otsinguid veab ju peaminister, kes on lubanud seda initsiatiivi hoida,» osutas Ratas peaminister Kaja Kallasele.

Teisalt vaadatakse ka Ratase poole ning meenutatakse vana okast hinges. «See, et Jüri Ratasele ei ole toetust, on tekitanud pettumust ja kibestumust ja see takistab koalitsioonil konsensuslikke otsuseid tegemast,» sõnas Isamaa juht Helir-Valdor Seeder, ja meenutas, kuidas tänavu jaanuaris Reformierakonna ja Keskerakonna võimuliidu loomisel räägiti Ratasest kui võimalikust presidendikandidaadist, kuid paraku ei olnud koalitsiooni sees piisavalt toetust selleks, et Ratasest saanuks võimuliidu ühiskandidaat.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles