Saaremaa kaks ränka põlengut põhjustas hooletu suitsetamine

BNS
Copy
Maja katus põleb.
Maja katus põleb. Foto: Remo Tõnismäe

Päästeameti menetlejate hinnangul on kolmapäeva öösel Saaremaal Kaisvere külas ja Kuressaares Õie tänaval toimunud tulekahjude tõenäoline tekkepõhjus hooletu suitsetamine.

Päästjad tõid ööl vastu kolmapäeva Kuressaares põlevast korterist välja sigaretiga magama jäänud mehe. Kell 1.19 andis suitsuanduri signaal ning suitsuving märku tulekahjust ühes Õie tänava maja teise korruse korteris. Suitsu täis korterist tuvastati põleva sigaretiga magama jäänud 66-aastane mees, kes sai jalale põletushaavu.

Kaisvere külas hukkus kolmapäeva varahommikul elumaja tulekahjus mees. Häirekeskus sai kell 4.46 teate elumaja tulekahjust. Kustutustööde käigus välja toodud 74-aastase mehe elustamine tulemusi ei andnud.

Kaisvere külas puhkenud tulekahju lõppes inimese hukkumisega, Õie tänava tulekahjul sai inimene põletushaavu ning toimetati haiglaravile.

Päästjad märgivad, et üldjuhul ei puhke tulekahju lihtsalt tuhatoosi kustutatud konist, vaid on seotud muude teguritega. Üks levinumaid suitsetamisest alguse saavaid tulekahjusid algab suitsetades magama jäädes, mistõttu ei tohiks mingil juhul voodis ega diivanil või tugitoolis suitsetada.

Mõlemad õnnetustes osalenud mehed elasid üksi, seetõttu kutsuvad päästjad üles märkama oma naabreid ja eakaid lähedasi ning püüda anda endast kõik, et üksi elava eaka või puudega inimese kodus oleks töökorras suitsuandur, ning veenduda, et elamine vastaks tuleohutusnõuetele.

Tänavu on Eestis tules hukkunud juba 24 inimest, neist viis on surma saanud hooletu suitsetamise tõttu tekkinud tulekahjudes. Elupäästev suitsuandur on eluruumides kohustuslik 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles