Männiku karjääri lähistel tuleb edaspidi sõidukiirust vähendada

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
19..06.2021 Männiku Karjäär. Foto Gert Tali
19..06.2021 Männiku Karjäär. Foto Gert Tali Foto: Gert Tali/Postimees/Scanpix Baltics

Harjumaalaste seas populaarsete ent mitteametlike ujumiskohtade lähistel kehtib alates reedest senisest märksa väiksem piirkiirus. Tallinn-Saku maanteel Valdeku karjääriga piirneval teelõigul on piirkiirus õhtuti ja nädalavahetusteti 50 kilomeetrit tunnis. 

Piirkonda paigaldatakse ajutised kiirust piiravad märgid õhtuti ja nädalavahetustel, mil inimeste soov veekogude juurde pääseda on kõige suurem. 

Tiheda liiklusega teel kipuvad ujuma minejad tihtipeale parkimiskeeldu eirama, mistõttu tekib maanteel ohtlikke olukordi. Sügisel paigaldab transpordiamet parkimiskeelu alasse ka püsiva metallist piirde.

Politsei pöörab karjääride vahelisel alal valesti parkijatele ka suuremat tähelepanu. Ametlik parkla asub parkimist keelavast alast paarsada meetrit Saku poole. 

Saku vallas asuvad Männiku ja Valdeku karjäärid ei ole ametlikud supluskohad ning ujumist keelavad sildid on paigaldatud põhjusega, kuna karjääri servad on järsud, vesi läheb kiiresti sügavaks ja põhi võib olla ettearvamatu, teatas Saku vallavalitsus ja lisas, et Männiku karjääris kaevandatakse endiselt ka suuremahuliselt liiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles