GRAAFIKUD ⟩ Koroonaprognoos: augusti algus toob üle 130 nakatunu päevas

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pärast jaanipäeva pidi terviseamet tegelema mitme koroonakoldega, kus haigestunud olid noored inimesed.
Pärast jaanipäeva pidi terviseamet tegelema mitme koroonakoldega, kus haigestunud olid noored inimesed. Foto: Konstantin Sednev

Jaanipidustused ning suurem turism, eriti Venemaalt, on Eestisse toonud koroonaviiruse agressiivsema tüve, India ehk Delta tüve. Kui juuni alguses oli jutt, et kõik uue tüve juhud on sisse toodud, siis praegu oleme olukorras, kus Delta tüvi on Eestis domineeriv ning kaks kolmandikku nakatumistest on riigisisesed. Koroonaprognoosid ei tõota suve lõpuks häid uudiseid: praeguse nakatamiskordajaga ootab juulikuu lõpus Eestit üle 100 nakatunu päevas, augustis aga juba 200.

Eesti nakatamiskordaja eile õhtul oli veidi üle 1,2. «Kui see niimoodi jätkub, siis jah, meil on juuli lõpuks sada nakatunut päevas,» tõdes matemaatikaprofessor Krista Fischer. 23. augustiks aga jõuame sellise nakatamiskordaja püsima jäädes olukorda, kus meil on juba 200 nakatunut päevas.

Kuna nakatamiskordaja on viimasel paaril nädalal tõusnud ning kui India tüvi hakkab veel jõudsamalt Eestis levima, tõuseb nakatamiskordaja prognoosi järgi 1,3 peale. «Olukord on siis veelgi hullem. Enne augusti lõppu on olukord sama, mis ta oli mai alguses,» kirjeldas Fischer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles