GALERII ⟩ Estonia uurimislaevu saadavad ajakirjanike paadid, nende seas ka Postimees (2)

Copy

Parvlaev Estonia vraki eeluurimine ja ümbritseva merepõhja uurimisega alustamine on kohale toonud ka ajakirjanikke, fotograafe ja operaatoreid. Uurimislaevade juures on ka kaks paati meediatöötajatega. Postimees koos paari Rootsi ajakirjanikuga läks kohale eraldi kaatriga.

Postimehe ja Rootsi ajakirjanikud väljusid Kärdla sadamast kell 8.30. Postimehest jälgivad sündmusi kohapeal ajakirjanikud Elo Mõttus-Leppik, Krister Kivi, Jaano Martin Ots ning foto- ja videoreporter Remo Tõnismäe; foto- ja videoreporter Madis Veltman on juba eilsest Eesti uurimislaeva peal. 

Eesti meediaväljaannetest on kohal veel Õhtuleht, Delfi, TV3 ja ERR.

Algava uuringu eesmärk on teha kindlaks, kas uus informatsioon annab alust muuta 1997. aastal rahvusvahelise Õnnetuse Uurimise Ühiskomisjoni (JAIC) raportis tehtud järeldusi.

Eesti juhtimisel viivad Eesti ja Rootsi ametiasutused juulis Estonia õnnetuspaigas läbi eeluuringud. Projekti pikkuseks on kavandatud kümme päeva, kuid selle lõplik kestvus sõltub ilmastikuoludest.

Eeluuringud viiakse läbi Eesti multifunktsionaalse jäämurdjaga EVA-316 ja Rootsi uurimislaevaga Electra af Askö. Eeluuringu põhiliseks eesmärgiks on hinnata ja dokumenteerida laeva asendit ning ümbritseva merepõhja seisundit. Selleks kasutatakse erinevaid sonarseadmeid – lehviksonarit ja külgvaatesonarit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles