GALERII ⟩ Relvaomanike liit pidas esimese kokkutuleku

Copy

Eesti Relvaomanike Liit pidas pühapäeval Raplamaal esimese kokkutuleku. Ohutut relva käsitsemist ja esmaabi andmist käsitlenud õppepäeva vormis peetud koosviibimisest võttis osa enam kui paarkümmend liidu liiget.

Relvaomanike liidu juhtkonna liikme Andres Randi sõnul on ühenduse üheks eesmärgiks oma liikmete järjepidev harimine. Esimesel kokkutulekul keskenduti nii töötubade läbiviimisele kui ka liidu tulevikku puudutavale arutelule. «Lisaks seadusandlust puudutavas diskussioonis osalemisele jagame oma liikmetele praktilisi teadmisi nii ohutustehnikast kui muust relva omamisega seonduvast,» ütles Rand, kelle sõnul võib liidu esimest ühepäevast kokkutulekut pidada ka koolituspäevaks.

Lisaks töötubadele ja aruteludele said kohale tulnud liikmed kätt harjutada ka lasketiirus, laskmiste läbiviijateks olid Eesti Relvaomanike Liitu kuuluvad tunnustatud laskeinstruktorid.

14. aprillil registreeritud MTÜ Eesti Relvaomanike Liit on loodud relvakultuuri arendamiseks ja relvaomanike õiguste kaitseks, liidu liikmeks saavad astuda nii kõik relvaomanikud kui need, kel on huvi relvakultuuri arendamise vastu.

Liidu väärtused rõhutavad iga relvaomaniku kohustust olla distsiplineeritud, moraalne ja eetiline eeskuju, kes kunagi ei kasuta relva seaduserikkumise, kurjuse, kättemaksu või üleoleku vahendina. Relvaomanik peab järgima seadust ja ettekirjutisi, ohutut relva käitlemist ning tagama, et relv ei satu isiku kätesse, kelle kavatsused on vastuolus seadusega ja ühiskonna moraaliga.

Liidu põhikirjalised tegevused:

  • vastutustundlikkusel, oskustel ja teadmistel tugineva relvakultuuri arendamine;
  • avalikkuse teadlikkuse tõstmine relvi, laskeharrastust, relvaohutust, turvalisust ja enesekaitset puudutavates küsimustes;
  • Eesti riigikaitse ja põhiseadusliku korra tagamise toetamine;
  • liikmete ja nende huvide esindamine seadusandliku ning täidesaatva võimu juures läbi õigusaktide ja erinevate praktikate analüüsimise ning ettepanekute tegemise, tagasiside andmise ja osalemisega seadusloome protsessis;
  • osalemine erinevates menetlustes liikmete huvide kaitseks ja menetlusasutuste toetamine valdkondliku ekspertiisiga
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles