VIDEO ⟩ Kevadel vaktsineerimisskandaali küüsis olnud Ratas kutsub inimesi kaitsesüsti saama (1)

Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Jüri Ratas (KE) lausus videopöördumises, et vaktsineerimata täiskasvanutel tasub saada esimene kaitsesüst lähimatel nädalatel.

Sel nädalal – 17. juulil – täitub kuu aega päevast, mil kõigile vähemalt 12-aastastele Eesti elanikele avanes võimalus kaitsta end koroonaviiruse eest ka vaktsiini abil.

«Selleks, et vaktsineerimine tagaks piisava kaitse koroonaviiruse eest meile kõigile, on tarvis, et septembriks veel 173 000 täiskasvanut täiel määral vaktsineeritud saavad,» kirjutas Ratas oma Facebooki lehel.

«Ekspertide hinnangul on laiapõhjalise kaitse saavutamiseks tarvis, et vaktsineeritud oleks vähemalt 70 protsenti täisealistest ehk seitse täiskasvanut kümnest. Siiani oleme saavutanud, et kümnest täiskasvanust on viis vaktsineeritud. Seega vajame, et neile lisanduks veel vähemalt kaks täiskasvanut. Enim-kasutatavate vaktsiinide puhul kulub kaitse saavutamiseks kuus-seitse nädalat. Mis tähendab, et veel vaktsineerimata täiskasvanutel tasub saada esimene kaitsesüst lähimatel nädalatel,» ütles Ratas.

Mäletatavasti tekitas kevadel furoori Ratase enda vaktsineerimise küsimus, kui ta esialgu keeldus end AstraZenecaga vaktsineerimast. Lõpuks tehti talle Pfizeri vaktsiinisüst, mille puhul tõdes toona 42-aastane Ratas, et lõpuks jõudis vaktsineerimine ka tema vanusegrupini. Samas oli tolleks hetkeks vaktsineerimine laiemalt avatud vaid üle 50-aastastele inimestele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles