Eesti erakapitalil põhinev Saaremaa DeliFood alustas tegevust 2001. aastal kohukeste tootmisega. Selle aasta veebruaris 20ndat sünnipäeva tähistanud ettevõtte on tublisti laienenud ning praegu on tootevalikus juba üle 100 erineva nimetuse.

«Kõik meie tooted on valmistatud Saaremaal ning soovime nii palju kui võimalik kasutada kohalikku toorainet,» räägib ettevõtte asutaja Margus Puust. Ka Saare brändi märk, Eesti üks vanim, Saaremaa läänepoolseimast piirkonnast Sõrvest leitud sõlg sümboliseerib ettevõttes just Saaremaa algupära väärindamist. Sellegipoolest jälgitakse suure huviga toiduainetööstuse uusi trende nii Euroopas kui ka mujal maailmas ning tootmisel kasutatakse kõige kaasaegsemaid seadmeid ja tehnoloogiaid.

Lisaks kohukestele on Saaremaa DeliFood valikus nüüd mitmesuguste põnevate maitsetega jogurtid, keefir, hapukoor, piim ja toorjuust. Samuti laktoosivabad tooted ning tavalisest hapukoorest pisut mahedam ja paksema tekstuuriga prantsusepärane crème fraîche. Koostöös Gourmet Club’iga toodetakse maitsestatud kreemjuustusid ja koloriitsete maitsetega pudinguid ning ühe olulise tootesegmendina on palju tähelepanu hakatud pöörama ka kodumaiste vegan-toodete arendamisele. Loomulikult mõeldakse palju ka lastele ning paar aastat tagasi tuldi turule Sipsiku kohukeste, jogurtite ja maiustega.

Toiduainetööstuses on kahtlemata tähtsaim kvaliteet ning ka Saaremaa DeliFood paneb sellele väga suurt rõhku. Selle kinnituseks on ettevõttele antud rahvusvaheline kõrgeim toiduainetööstuse sertifikaat (BRC AA). Eestis ja meie naaberriikides pole väga palju ettevõtteid, kes on need ranged nõuded täitnud ning selle sertifikaadi saanud, räägib Margus Puust ning on uhke, et meie kodumaine toit on nõnda kvaliteetne ega jää sugugi alla importkaubale.

Ettevõtte meeskond tänab kõiki oma kliente, kes on viimase paarikümne aasta jooksul Saare kaubamärki usaldanud. «Loodame, et meie tarbijad jäävad ka edaspidi truuks oma vanadele lemmikutele, aga valivad poeletilt ka põnevaid uusi tooteid.»

Copy