Sotsid korraldavad meeleavalduse Elroni rattapiletite vastu (9)

Postimees
Copy
Sotsid korraldavad meeleavalduse Elroni rattapiletite vastu
Sotsid korraldavad meeleavalduse Elroni rattapiletite vastu Foto: Tairo Lutter

Tallinna sotsiaaldemokraadid korraldavad neljapäeval kell 12.20 superministeeriumi ees meeleavalduse Elroni otsuse vastu kehtestada rongis ratturite tõrjumiseks kallis piletihind, ilma et oleks välja pakutud ühtegi muud lahendust.

Elron teatas, et kehtestab alates 26. juulist rongides jalgrattale piletihinna, mis on pool täispileti hinnast. Põhjenduseks toodi, et rongides on liiga palju rattaid ning Elron soovib nende arvu vähendada.

Meeleavalduse korraldaja ja sotsiaaldemokraatide Põhja-Tallinna osakonna juhi Joosep Vimma sõnul on rongides ruumipuuduse probleem olnud pikka aega ning kasvav jalgratturite arv pole tulnud üleöö.

«Rongides on pisike C-ala ette nähtud ratastooli, lapsevankri, jalgratta ja lemmikloomaga reisijatele. See planeering on lühinägelik ja nüüd ongi jõutud kohta, kus samamoodi edasi ei saa. Rahulolematud on kõik reisijad,» leiab Vimm. 

«Täpselt nagu Tallinnas on rattateede võrgustiku välja ehitamata jätmine loonud liikluses olukorra, millega rahul ei ole keegi,» lisas ta.

Erakonna Tallinna piirkonna juhi Raimond Kaljulaidi sõnul ei pea sotsiaaldemokraadid rutakalt kehtestatud kallist piletit mõistlikuks lahenduseks. Ta toonitas, et tegemist on riigiettevõttega ja majandusminister Taavi Aas peab sekkuma, et leitaks mõistlik lahendus.

«Tuleb tagada kõigi reisijate mugavus - olgu selleks siis eraldi vagun ratastele või midagi muud. Kindlasti peab riik soosima rattaga, jala ja ühistranspordiga liikumist, mitte sellele vastu töötama. Elroni otsuse foonil on ka Kaja Kallase sõnad mingist rohepöördest tühjad. Praegune lahendus on loll ja lihtne. Riik peab rohkem pingutama,» ütles Kaljulaid.

Praeguse seisuga on üle 600 inimese märkinud Facebookis end meeleavaldusest huvitatuks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles