GALERII ⟩ Covid-19 vaktsineerimisbuss alustas Sillamäel (4)

Copy

Sotsiaalministeeriumi, terviseameti ja Viljandi haigla koostöös alustas neljapäeval mööda Eestit ringi sõitmist ja eelregistreerimata Covid-19 vastu kaitsesüstimist pakkuv vaktsineerimisbuss.

Neljapäeval ja reedel saavad kõik soovijad vaktsineerida Sillamäel Kalevi spordihoone ujula kõrval. 17. juulil peatub buss Maardu linnapäeval ning end vaktsineerida saab ka näiteks Viljandi Folgil.

Covid-19 vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul hakkab buss sõitma peamiselt nendes piirkondades, kus vaktsineeritute hõlmatus on keskmisest väiksem, ent väisab ka üritusi ja laatasid, kus on koos palju inimesi. Bussi graafik on paigas paariks järgmiseks nädalaks, ent see täieneb jooksvalt vastavalt sellele, kuidas seda võimalust vastu võetakse.

Vaktsineerimisbussi graafik

15. ja 16. juulil Sillamäe Kalevi spordikeskuse ujula kõrval (Kesk 28)

17.juulil Maardu linnapäeva üritusel Kellamäe pargis

18.juulil Muuga kohvikute- ja kogukonna päeval Muuga lasteaia parklas, Ploomipuu pst 52/54

19. juulil Loksa lasteaia parklas, Lasteaia 3

20. juulil Viljandi Vabaduse platsil

21.juulil Võhma Konsumi juures, Tallinna 26, Võhma

22.-24. juulil Viljandi Vabaduse platsil

31. juulil ja 1. augustil Jäneda talupäevadel Jäneda Mõisas, Musta Täku talli juures

Buss alustab kõikides asukohtades hommikul kel 10 ning seisab seal kindlasti kella 18-ni. Kui vaktsiini soovijaid on rohkem, siis tehakse kaitsesüste kasvõi kuni kella 22-ni.

Bussis saab end vaktsineerida peamiselt kahedoosilise Pfizeri vaktsiiniga (2 doosi, 6 nädala pärast tuleb teha teine doos), mis sobib alates vanusest 12. eluaastat. Väiksemates kohtades, kuhu bussil on korduvvaktsineerimiseks keerulisem tagasi minna, vaktsineeritakse ühedoosilise Jansseniga (alates 18. eluaastast).

Vaktsineerima tulles tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui tunned end haigena või oled lähikontaktsuse tõttu isolatsioonis, siis tuleb vaktsineerimine edasi lükata. Neid, kes on Covid-19 haigust põdenud, oodatakse vaktsineerima 6 kuud pärast tervenemist ja teha tuleb üks kaitsesüst.

Uuringud näitavad, et kõik Eestis pakutavad vaktsiinid aitavad tõhusalt ka uue ja agressiivsema delta viirusetüve vastu, kuid vaid siis, kui vaktsineerimiskuur on lõpetatud.

Vaktsineerimiskuuri toime kestab vähemalt aasta. Samuti kehtib vähemalt ühe aasta ELi vaktsineerimise digitõend, mis võimaldab lihtsamalt reisida ja ilma testimata ka Eestis paljude ürituste külastamist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles