Legendaarne purjelaev kogub meeskonna Tallinnas (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Shtandart

Õppepurjelaev Shtandart otsib Tallinnas mereromantikuid, kes tahaksid kaasa teha merereisi ja kogeda, kuidas elati purjelaeval 18.–19. sajandil.

Ealisi piiranguid pole, merenduskogemusi ei nõuta – kõike õpetab kogenud tähelepanelik meeskond. Shtandart on täpne koopia Peeter I 1703. aastal ehitatud esimesest Balti laevastiku purjelaevast. Laevas on kõik autentne, isegi kuni nikerdatud mustriteni, mis kaunistavad endist admiralikajutit, kus nüüd on kaardikamber.

Shtandart on viimase 20 aasta jooksul olnud pidevalt merel ja purjede all. Seepärast polegi laeval kohta butafooriale. Isegi kahurid, mida on pardal tervelt kaheksa, on kõik töökorras. Seejuures on laev varustatud kõigega, mida on vaja ohutu reisi jaoks: navigatsiooniseadmed, raadioside – kõik on olemas.

Ajutised meeskonnaliikmed saavad kaasa teha Tallinnast pühapäeval startiva purjelaevade regati. Regati reeglite kohaselt kasutavad kõik laevad sõiduks ainult tuulejõudu. Edu sõltub meeskonna sujuvast tööst manööverdamisel ja purjede seadmisel. Seda osavõtjatele õetataksegi.

Laeva saab külastada reedest pühapäevani sadamas. Meeskonda saab kandideerida siin.

Väljumissadam: Таllinn

Laevale minek: 16. juulil kell 16

Ärasõit: 18. juulil kell 18

Sihtsadam: Klaipeda

Saabumine: 23. juulil kell 20

Laevalt lahkumine: 24. juulil kell 10

Päevi pardal: 12

395 meremiili

Коntakt: kаpten Vladimir Martus (+4915167031703), ship@shtandart.eu

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles