Sillamäe sadama merereostus on hajunud

Copy
Foto: Päästeamet

Sillamäe sadamas pühapäeval avastatud merereostus on praeguseks täielikult hajunud.

Politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskus sai eile kell 10.30 teate, et kella 8.30 ajal oli Sillamäe sadama kai juures merre voolanud paarkümmend või enam liitrit masuudilaadset kütust. Merevalvekeskus teavitas juhtunust nii päästeametit kui ka keskkonnainspektsiooni.

Reostuse likvideerimiseks reageeris päästeameti Jõhvi päästekomando, kes reostuse suuruse hindamiseks tegi drooniga seiret. Hinnanguliselt oli reostus 500 meetri pikkusel ja 200 meetri laiusel alal. Esialgse info põhjal lekkis kütus sadamas olnud tankerist.

PPA saatis Tallinnast teele reostustõrjelaeva Kindral Kurvits, mille meeskond alustas eile kell 21.40 reostustõrjet. Reostust üritati skimmerdada ehk veepinnalt korjata, kuid reostuse kiht oli sedavõrd õhuke, et selle likvideerimine ei õnnestunud. Kindral Kurvits lõpetas tegevuse keskööl, mil reostus hakkas hajuma.

Täna hommikul kontrollis laevameeskond piirkonda ning selleks ajaks oli suurem osa reostusest hajunud. Kella 10 paiku tegi vaatluslennu lennusalk ning praeguseks on reostus täielikult hajunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles