Kiik: praegu on raske ette kujutada, et Reps valimistel kandideeriks (11)

Copy
Tanel Kiik ja Mailis Reps tänavu jaanuaris valitsuskõnelustel.
Tanel Kiik ja Mailis Reps tänavu jaanuaris valitsuskõnelustel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna aseesimees Tanel Kiik ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et praeguses seisus on keeruline ette kujutada, et Mailis Reps võiks sügisel kohalikel valimistel kandideerida, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Nimekirjad ei ole paigas, aga praeguse seisuga on seda raske ette kujutada,» arvas Kiik.

«Me ei taha ju sündmustest ka ette tormata. Ehk me tegime täna otsused ära, mis on vajalikud tuleviku vaates, et on võimalik keskenduda vastavalt Mailisel enda õiguskaitseküsimustele ja erakonnal keskenduda poliitikale, tööle riigikogus, väga paljudele tegevustele, mis paratamatult nõuavad täit pühendumist,» rääkis minister.

Keskerakond arutas täna Mailis Repsi suhtes algatatud uurimist ning otsustas, et praeguses olukorras on vajalik valida riigikogu Keskerakonna fraktsioonile uus esimees. Samuti ei jätka Reps Keskerakonna aseesimehena, küll aga on ta edasi erakonna juhatuses.

Eelmise aasta novembris pani Mailis Reps haridus- ja teadusministri ameti maha, kuna Õhtuleht selgitas välja, et Repsi autojuht sõidutas tööajast tema lapsi.

29. jaanuaril, kümmekond päeva enne keskfraktsiooni esimeheks valimist, sai Reps teada, et tema suhtes algatatud väärteomenetlus on muudetud kriminaalasjaks.

Hiljem tuli avalikkuse ette ka asjaolu, et Reps lasi ministeeriumil tasuda oma pere majutamise Rally Estonia ajal, samuti oli ta töölt koju viinud Jura kohvimasina.

Nüüd selgus, et 2020. aasta jaanuaris lasi Reps oma 45. sünnipäeva tähistamise peo neljakohalise arve tasuda haridusministeeriumil.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles