Kirikuõpetaja kodu taastamise toetuseks on annetatud juba üle 60 000

BNS
Copy
14 aastat Argo Oleski enda kätega ehitatud maja muutus ühe ööga ajalooks.
14 aastat Argo Oleski enda kätega ehitatud maja muutus ühe ööga ajalooks. Foto: Arved Breidaks

​Paar nädalat tagasi tabas Pindi ja Vastseliina koguduse õpetaja Argo Oleski perekonda ootamatu tragöödia, kui nende 14 aasta jooksul korrastatud kodu sai öösel alanud põlengu tõttu rängalt kannatada, kuid praeguseks on heade inimeste toel Argo Oleski pere toetuseks annetatud juba üle 60 000 euro, kirjutab Võrumaa Teataja.

Peapiiskop Urmas Viilma andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et paar nädalat on möödas saatuslikust ööst, mil Pindi ja Vastseliina koguduse kirikuõpetaja Argo Oleski pere kaotas põlengus oma kodu.

«Paljust, mille tules kaotasime, eriti raamatud ja muusikainstrumendid, on loomulikult kahju, kuid pikemas perspektiivis on asjad asendatavad,» ütles Argo Olesk. «Peamine on – oleme ise kõik perega terved! Oleme südamest tänulikud ka kõigile, kes oma abistava käe ja südame on avanud ja kelle abiga saame taas edasi minna. Aitäh ka kogu meie kirikule ja eelkõige tänu Jumalale!».

15. juuli hommikuse seisuga oli Argo Oleski isiklikule kontole laekunud 201 annetajalt 30 567,37 eurot. Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Konsistooriumi arvele on Argo Oleski pere kodu taastamise toetuseks annetanud 274 eraisikut, 24 kogudust, sealhulgas erinevatest konfessioonidest, neli ettevõtet, üks koorikollektiiv ja noortefestivalil JäPe osalejad kogusummas 33 161,90 eurot. Seega on eraisikutest ja asutustest annetajaid kokku 504 ja annetatud summa möödunud nädala lõpu seisuga 63 729,27 eurot.

«Suur tänu kõikidele annetajatele ja eestpalvetajatele – te kõik olete osa Jumala imest Argo ja Kadri perele lootuse kinkimisel ja usu kinnitamisel. Heateod ei ole otsa saanud ja palju on inimesi meie ümber, kes hädasolijatele käe ulatavad,» seisab peapiiskopi postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles