Video ja fotod ⟩ Parvlaev Tõll sõitis Kuivastu sadamas vastu kaid (19)

Copy

Virtsu sadamast teel olnud ja Kuivastu sadamasse kell 14.40 silduma pidanud parvlaev Tõll sõitis vastu sadamakaid. Praamid.ee viitas sotsiaalmeedias intsidendile kui tehnilisele rikkele ja teatas, et Tõllu järgmised reisid asendatakse. 

Saarte Liinide juhatuse esimees Villu Vatsfeld ütles Saarte Häälele, et viga sai üks kahest suuri parvlaevu teenindavast rambist. Intsidendi tulemusena purunes üks rampi liigutav hüdrosilinder, ramp ise deformeerus umbes 15-kraadise nurga all ja seda ei ole võimalik liigutada. Kai venderdus ja muud osad on terved.

Välja kutsuti ka rajatist teenindavad spetsialistid. «Täna õhtuks (kolmapäeva õhtuks - toim.) selgub, kas pääseme remondiga või tuleb ramp asendada. Kuna tegu on suure kasutuskoormusega sadamarajatisega, seda eriti praegusel suveperioodil, siis tuleb enne remondi- ja taastamistöid kindlasti teha asjakohane ja põhjalik ekspertiis,» rääkis Vatsfeld. «Esmase teabe alusel loodame siiski, et pääseme remondi, mitte rekonstrueerimisega,» lisas ta.

Kuivastu sadama teised kaldarambid töötavad tõrgeteta ja saavad teenindada nii parvlaeva Piret kui lisalaevana sõitvat Regulat.

Sadama ja vedaja vahekorras on tegemist kindlustusjuhtumiga, sõnas Vatsfeld. Ta lisas, et sedalaadi õnnetused on Saarte Liinide sadamates üliharuldased. «Iga mõne aasta tagant mõni rajatistega seotud intsident küll juhtub, aga sellist, mille tulemusena sadama seadeldised mehaaniliselt rivist välja lähevad, juhtub väga-väga harva. Tänapäeva laevad ja rajatised on tehtud ikka teatud ohutustugevusvaruga,» lausus ta. 

Presidendi kantselei kinnitas Postimehele, et ka president Kersti Kaljulaid oli õnnetuse hetkel parvlaeval. «Presidendiga on kõik korras ning ta jätkab oma tegemistega,» ütles Taavi Linnamäe. 

Postimehe lugeja kirjeldus on, et järjekord veninud kilomeetrini. «Tavaliselt seda ei ole. Ta on tekitanud ummiku,» rääkis lugeja. Teine lugeja nentis samuti, et praeguseks on järjekord juba Pädaste tee ristini.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles