Aina rohkem noori astub ajateenistusse omal algatusel (1)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Ajateenistusse suundujad jätsid lähedastega mõneks ajaks hüvasti.
Ajateenistusse suundujad jätsid lähedastega mõneks ajaks hüvasti. Foto: Sten Semjonov

Juulis asus kutsutud noortest koguni 61 protsenti ajateenistusse omal algatusel ning selliste noorte hulk on selgelt tõusuteel, teatas kaitseressursside amet. 

Kaitseressursside ameti kaitseväekohustuslaste osakonna juhataja Merle Peedosoni sõnul tullakse aega teenima lausa klasside kaupa. «Kui eelmisel aastal alustas juulis klasse 17, siis sel aastal juba 27,» lisas ta. Tema sõnul on klasse, kus klassivendadega liituvad ajateenistusse astumisel ka klassiõed.

Ametil on kavas hakata kutsealuseid ka põhjalikumalt nõustama ja aitama neid juhul, kui ajateenistusse asumisel on takistusi, näiteks pere, laenude ja muu sarnasega seotud elukondlikud küsimused. «Kui enne teenistust korraldatakse mõistlikult ära see pool elust, mis jääb väeosa väravast välja, siis on teenistuses lihtsam. Tahame noori lahenduste leidmisel toetada nii hästi kui võimalik,» sõnas ta. 

Kui noor soovib kohe pärast gümnaasiumi teenistusse asuda, siis tasub juba lõpuklassi esimesel trimestril minna teenistuse kodulehele ning valida sobiv arstliku komisjoni aeg ja koht. Kui tervisega on kõik korras, siis järgneb kutse ajateenistusse.

Kui soovitakse minna koos klassiga (või ka näiteks lennuga), tuleb leida enda seast esindaja, kes koondab soovijate nimed, isikukoodid ja kontaktandmed ning edastab need ametile. Amet saadab nimekirjas olevatele noortele kutsed arstlikku komisjoni. Teenistusse asumisest huvitatud noorte andmed võib kokku koguda ja ametile vahendada ka nende õpetaja.

Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas. Järgmine kutsumine on 18.-19. oktoobril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles