FOTOD ⟩ Politsei avastas Tamsalu tööstushoones suure kanepikasvatuse (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Sel nädalal pidasid Rakvere politseijaoskonna ametnikud koostöös Ida prefektuuri kriminaalbürooga kinni kolm inimest, keda on alust kahtlustada kanepi ebaseaduslikus kasvatamises. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti kaks kahtlustatavat eeluurimise ajaks kuni kaheks kuuks vahi alla.

Rakvere politseijaoskonna juhtivuurija Tiina Toost rääkis, et politseinikud kogusid pikalt tõendeid selle kohta, et Tapa vallas Tamsalu tööstushoones kasvatati alates 2020. aasta veebruarikuust kanepitaimi.

«20. juulil toimus hoones läbiotsimine, mille käigus leiti ligikaudu 785 erineva suurusega kanepitaime. Kahtlustatavatena peeti kinni 43-aastane mees, 37-aastane mees ning 45-aastane mees, kellest kaks prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal kuni kaheks kuuks vahi alla võeti. Neile esitati kahtlustused kanepi ebaseaduslikus kasvatamises grupis,» lisas Toost.

Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Ain Tali sõnul taotles prokuratuur 37-aastase ja 45-aastase mehe vahistamist, kuna samad mehed on ka varem kandnud pikaajalisi vanglakaristusi narkootiliste ainete käitlemise eest. «Kolmas mees on varem karistamata ning tema roll antud juhtumi puhul on selgitamisel,» täpsustas ta.

Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Juhtivuurija lisas, et menetluses selgitatakse välja ka võimalik võrgustik ehk inimesed, kellele narkootilist ainet pakuti.

«Hea politseimeeskonna töö tulemusena on lõpetatud keelatud aine tootmine, millega teiste inimeste tervist rikutakse. Sellega pole töö aga läbi ja pingutused narkokurijategijate tabamiseks jätkuvad,» rääkis Toost ja lisas, et narkovihjed on endiselt oodatud e-posti aadressil ida.narkovihje@politsei.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles