GALERII ⟩ Staabi- ja sidepataljoni asus juhtima uus ülem (1)

Copy

Täna hommikul andis pidulikul rivistusel Ämari linnakus staabi- ja sidepataljoni senine ülem kolonelleitnant Priit Averkin üksuse juhtimise üle kolonelleitnant Taavi Otsalainenile.

«Mul on hea meel olla tagasi staabi- ja sidepataljonis ning on suur au seda juhtima asuda. Olen olnud pataljoni tegevustega kursis ja seega saame sujuvalt jätkata tehtud tööd,» ütles pataljoni ülem kolonelleitnant Otsalainen.

Kolonelleitnant Otsalainen alustas kaitseväeteenistust 1999. aastal Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijana. Aastatel 2004-2009 teenis kolonelleitnant Otsalainen Tapa väljaõppekeskuse ja Kirde kaitseringkonna staabis. Sideeriala ametikohtadel on kolonelleitnant Otsalainen teeninud veel kaitseväe ja Kaitseliidu peastaapides.

Ta on olnud staabi- ja sidepataljoni staabiülem ning enne pataljoni ülemaks asumist teenis ta küberväejuhatuse staabiülemana. Kolonelleitnant Otsalainen on lõpetanud ka kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastmekursuse ning Balti kaitsekolledži. 2006. aastal osales välisoperatsioonil Kosovos.

Kolonelleitnant Priit Averkin alustas ajateenistust 1996. aastal Tallinna üksik-päästekompaniis, pärast mida jätkas teenistust erinevatel ametikohtadel piirivalves. 2005. aastal asus ta teenima rühmaülemana üksik-sidepataljonis. Ta on lõpetanud kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastmekursuse ning Balti kaitsekolledži.

Ajavahemikul 2015-2918 teenis kolonelleitnant Averkin vanemstaabiohvitserina Eesti sõjalises esinduses NATO ja ELi juures. 2019. aastal osales ta välisoperatsioonil Iraagis. Kolonelleitnant Priit Averkin jätkab edasist teenistust Kaitseliidu peastaabi side- ja infotehnoloogia osakonna ülemana.

Staabi- ja sidepataljon kuulub küberväejuhatuse koosseisu ülesandega korraldada kaitseväe juhtimistoetust ja selle väljaõpet.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles