Kultuuriministri kindel otsus: enda terviseandmeid avalikkusega ei jaga (14)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Anneli Ott hoiab kaitsesüsti puudutava info kiivalt enda teada.
Anneli Ott hoiab kaitsesüsti puudutava info kiivalt enda teada. Foto: Erakogu

Pea pool aastat tagasi võttis valitsus vastu otsuse, et kõik riigikogulased ja ministrid saavad Covid-19 vaktsiini, kusjuures toona ei olnud see võimalus nii käepärast, et kõik oleksid saanud end vaktsineerida. Mitmed valitsuse liikmed kasutasid juhust ning lisasid Covid-19 süstimisest sotsiaalmeediasse pilte. Kultuuriminister ei ole aga enda vaktsineerimisest üldse juttu teinud ja on sellega Eesti Päevalehe kriitika alla sattunud.

Kultuuriminister Anneli Ott (KE) toonitas eile õhtul «Aktuaalsele kaamerale», et on jäänud otsuse juurde, et oma isiklikke terviseandmeid avalikkusega ei jaga. «Ma olen otsustanud, et ma seda ei tee,» lisas Ott. Ministri hinnangul on vaktsineerimine kindlasti üks võimalusi, kuidas saame oma ühiskonda avatuna hoida. «Igaüks peab tegema enda teadliku otsuse ja seda ei saa teha kuidagi teistmoodi, kui läbimõeldult oma terviseseisundit hinnates. Sellise sundimise või propaganda läbi selliseid otsuseid inimesed tegema ei peaks,» ütles Ott. Minister peab piiranguid kehtestades oluliseks, et kedagi ei diskrimineeritaks.

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaiu sõnul peab kultuuriminister Ott oma tööd korraldama nii, et teised inimesed on kaitstud. Erakonnale on Ott teatanud, et vaktsineerimine on ministri isiklik teema. Küsimusele, kas ministri vaikimine vaktsineerimist puudutavas on hea reklaam enne valimisi, vastas Karilaid, et mingisugust trikki selles teemas ei ole.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles