Arikas: reisiparvlaeva Tõll musta kasti andmeid veel ei ole (1)

BNS
Copy
Parvlaev Tõll
Parvlaev Tõll Foto: Madis Veltman

Teisipäeval käis riigikogus Estonia laevahuku toetusrühmale viimastest uuringutest aru andmas ohutusjuurdluse keskuse juht Rene Arikas, kellel tuli lisaks vastata ka küsimustele Kuivastu sadamas õnnetusse sattunud reisiparvlaeva Tõll kohta.

Kui põhiliselt räägiti komisjoni koosolekul reisiparvlaeva Estonia huku uurimisega seonduvast, siis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimeest Mart Helmet huvitas, kas vastab tõele, et president Kersti Kaljulaid väisas Tõllu õnnetuse eel kaptenisilda ning õnnetuse ajal oli kapten sillalt lahkunud, et saata riigipea tema ametiautosse.

Arikas märkis, et ohutusjuurdluse keskus ei ole seniste andmete põhjal pidanud vajalikuks Tõllu asjus menetlust alustada, ka ei ole nende asi, kes ja kus laeval õnnetuse ajal asus. Küll aga kinnitas Arikas, et andmete kogumine alles käib ning ei saa välistada, et tekib vajadus ka ohutusjuurdluse avamiseks. Näiteks on veel laekumata laeva musta kasti andmete lugem.

Arikas lisas, et ohutusjuurdluse keskuse töö on uurida õnnetuse tehnilisi asjaolusid juhul, kui on oht, et need võivad korduda.

21. juulil Virtsu sadamast teel olnud ja Kuivastu sadamas randuma pidanud parvlaev Tõll sõitis neljasõlmese kiirusega vastu sadamakaid, mille tagajärjel deformeerus sõidukite pealesõiduramp täielikult. Sadama turvakaamera salvestuselt on näha, et kokkupõrge oli väga tugev, samas aluse kerel visuaalselt suuri vigastusi näha ei ole.

Parvlaeva pardal oli ka president Kersti Kaljulaid, kelle auto sai kokkupõrkes kergelt viga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles