FOTOD ⟩ Koroonaviirust põdenud Kaja Kallas sai Moderna vaktsiinisüsti (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas sai Moderna vaktsiini.
Kaja Kallas sai Moderna vaktsiini. Foto: Peaministri büroo

Pool aastat tagasi haigestus peaminister Kaja Kallas (RE) Covid-19sse. Täna tehti talle Moderna vaktsiinisüst ja kuna ta on viiruse läbi põdenud, siis piisabki talle ühest kaitsesüstist.

«Neil, kes on koroonaviiruse läbi põdenud, soovitavad perearstid vaktsineerida pool aastat pärast läbipõdemist. Mul ongi see pool aastat märkamatult täis saanud ning käisin täna Ida-Tallinna Keskhaigla vaktsineerimas. Kaitsev süst käes,» rõõmustas Kallas sotsiaalmeedias. 

Kaja Kallas sai Moderna vaktsiinisüsti.
Kaja Kallas sai Moderna vaktsiinisüsti. Foto: Peaministri büroo

Kallas broneeris vaktsineerimisaja digiloo veebikeskkonnas, kus tal oli Tallinna piirkonnas valida sadade aegade vahel. «Samasugune valik peab olema aga kõigis Eestimaa piirkondades, lisaks peab olema võimalik vaktsineerida ka aega broneerimata, endale mugavas paigas. Töö selle nimel peab Eestis saama sisse uue hoo,» rääkis Kallas. 

«Kui kohe praegu vaktsineerite, jõuate nii lastele kui ka endale sügise alguseks kaitse saada. Olge terved ja hoitud ning palun vaktsineerige,» kutsus peaminister üles. «Sügis on lähemal, kui keset ilusat suve mõelda tahaks,» nentis Kallas.

Euroopa Ravimiamet lubab mRNA vaktsiinidega kaitsesüstida juba alates 12-aastaseid. Ligi 553 000 eestimaalast on juba täielikult vaktsineeritud ning üle 627 000 saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles