Reportaaž ⟩ Võidu valem on täpsus, kaine mõtlemine ja tugev naiskonnavaim

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
26-aastane Katrina Lehis, kelle sõnul tuleb unistada suurelt, saabus kodumaale kahe medaliga: pronksi ja kullaga.
26-aastane Katrina Lehis, kelle sõnul tuleb unistada suurelt, saabus kodumaale kahe medaliga: pronksi ja kullaga. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna lennujaama vanas ootesaalis valitsevas suminas oodati üheskoos tagasi kodumaa pinnale kuldset Eesti epeenaiskonda. Sees olümpiavõitjate lähedased, riigiesindajad, linnapead, sponsorid ja meedia, ukse taga looklemas pikk saba truudest fännidest, kes võidukaid vehklejaid lilledega õnnitlema olid tulnud.

Lennuk olümpiasangaritega jäi küll veidi hiljaks, kuid ehk oligi hea, sest nagu vehklejad ise hiljem tunnistasid, siis ainsaks uneajaks finaalvõistluse ja kodumaale saabumise vahel olidki lennukis tukutud tunnid.

Trummipõrina saatel jõudiski kuldne nelik – Katrina Lehis, Erika Kirpu, Irina Embrich ja Julia Beljajeva – koju. Kui Tokyos kulda kaela riputades valas õnnepisaraid vaid Beljajeva, siis olümpiavõidujärgne kohtumine pere ja lähedastega ning soe ja südamlik vastuvõtt ei jätnud kuivaks enam ka teiste naiskonnaliikmete silmi. See oli midagi ülevat.

Olümpiavõitja Jaan Talts riputas kuldsele nelikule kaela tammepärjad ning üheskoos lauldi Eesti hümni. Jah, Eesti on uhke! Kuid sellega alles sangarite soe vastuvõtt algas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles