Päästjad rassisid Jõgevamaa metsatulekahjul kuus päeva

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Põltsamaa päästekomando meeskonnavanem Arbo Koller hakkas Endla külas ligi kolme hektari suuruse metsatulekahju järelkustutustöid tegema neljapäeval.
Põltsamaa päästekomando meeskonnavanem Arbo Koller hakkas Endla külas ligi kolme hektari suuruse metsatulekahju järelkustutustöid tegema neljapäeval. Foto: Sille Annuk

Häirekeskus sai teisipäeval õhtul kella viie paiku teate, et Jõgeva vallas Endla külas tuleb rabast suitsu. Pea tund aega põlengule ligipääsu otsinud päästjad selgitasid välja, et lahtise leegiga põleb ligi kolm hektarit metsa ja metsaalust turbapinnast, põleng levis kuivuse ja tuule tõttu kiiresti edasi. Tule levik suudeti ööseks piirata, kuid päästjad rassisid põlengut kustutada veel eilseni.

Metsa kohalt tulnud suitsu oli näha ligi kaheksa kilomeetri kaugusele Jõgeva maanteeni, kuid põlengu kohani polnud päästjatel jõuda kuigi kerge. Lähim päästeautodega ligipääsetav koht leiti Tõnissaare talu hoovis, kuhu pääses vaid mööda kitsaid ja künklikke metsateid. Seal parkis veel neljapäeval neli tuletõrjeautot ja päästjate vana Saksa roomiksõiduk Bandwagen, mis on võimeline sõitma seal, kus kohati isegi inimene jalgsi liikuda ei saa. Kuus päeva järjest kustutasid tuld Jõgeva, Elva ja Põltsamaa päästekomandod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles