OTSEPILT ⟩ Erikomisjonile annavad Covid-19 kaitsepookimise kohta aru Kallas, Kiik, Holm ja Peterkop (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon saab tänasel erakorralisel avalikul istungil ülevaate vaktsineerimise korraldamisest ja vaktsiinide riknemisest.

Erikomisjoni istungile on kutsutud peaminister Kaja Kallas (RE), tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE), riigisekretär Taimar Peterkop ning riigikontrolör Janar Holm.

Erikomisjoni esimees Urmas Reinsalu (Isamaa) märkis, et Covid-19 vastu vaktsineerimise kehv korraldus on halvasti varjatud tõde ning viimati juhtis sellele eelmisel nädalal tähelepanu riigikontrolör.

«Riigikontrolöri raportist selgub, et vaktsineerimise juhtimises valitseb täielik segadus ja nii autoriteetse instantsi järeldustes küll kahelda ei saa. Lugedes riigikontrolöri kirja nendin, et vastutamatus selles küsimuses on jõudnud kriitilise piirini. Kinni maksavad selle inimesed oma tervisega ja kogu ühiskond eesseisvate uute piirangutega. Seepärast kutsusingi tänaseks kokku riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungi, et kuulata valitsuse esindajate selgitusi,» rääkis Reinsalu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles