Ühissõidukiga sõitja maskikandmisest: kindlasti panen ette, aga hiljem

Jekaterina Minkova
, ajakirjanik
Copy
Eilsest taastus nõue kanda ühissõidukis kaitsemaski. 
Eilsest taastus nõue kanda ühissõidukis kaitsemaski. Foto: Mihkel Maripuu

Alates eilsest taastus maskikandmiskohustus ühissõidukites, et vähendada piiratud ruumiga ühissõidukites koroonaviirusega nakatumist. Postimees käis vaatamas, kuidas Tallinna ühissõidukite kasutajad uuest kohustusest kinni peavad.

«Tean küll,» ütles Anne, kellel oli mask kotis. «Pole jõudnud veel peale panna. Alles tulin sisse ju,» lisas eakas naine ja võttis maski kotist välja. «Kui ma hingan süsihappegaasi välja, siis vastupidi, ma panen endale kõik need bakterid sisse,» leidis ta, kuid pani isikukaitsevahendi siiski ette.

Postimees käis vaatamas maskinõude täitmist trammides ja bussides. Peaaegu pool reisijatest olid ilma maskita. Neist osa sai uuest kohustusest enda sõnul esimest korda teada alles ajakirjanikult.

«Eile vaatasin «Aktuaalset kaamerat», kuid seal polnud sellest juttu. Aga mask on mul kaasas,» ütles eile Valgevenest naasnud bussisõitja Tatjana ja pani maski ette. Maskinõue ühistranspordis oli üllatuseks ka inglise keelt rääkinud trammisõitjale Matinile. «Ma alles tulin tagasi riiki ega tea, mis toimub,» ütles trammis istunud Irina, kellel oli isikukaitsevahend siiski kaasas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles