Peeter Helme heideti Sakala korporatsioonist välja

Copy
Peeter Helme kohtus.
Peeter Helme kohtus. Foto: Tairo Lutter

Akadeemiliste organisatsioonide siselisti tuli täna teade, mille kohaselt on Peeter Helme korporatsioon Sakalast välja heidetud.

Helme astus Sakalasse 1999. aasta sügissemestril. Korporatsioon Sakala on 14. novembril 1909. a. asutatud akadeemiline meesorganisatsioon, rajatud vastavalt tolleaegsetele Tartus levinud traditsioonidele.

Mullu detsembris arvati Peeter Helme välja ka Eesti kirjanike liidust (EKL). «Avalikkuse, eelkõige aga kasvava hulga EKL liikmete reaktsioon on tõestanud, et eestseisuse 21. detsembri otsust saatval hukkamõistuavaldusel on kaalu vaid koos Peeter Helme väljaarvamisega,» kirjutas Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev pöördumises liidu liikmete poole.

«Et hoida ära liidu lagunemist ja mainekahju süvenemist, võttis eestseisuse valdav enamus vastu otsuse arvata Peeter Helme EKL liikmeskonnast välja põhikirja punkti 10c alusel.»

Kohus mõistis mullu kirjanikule ning ajakirjanikule Peeter Helmele lapse ahvatlemise eest karistuseks aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse. Karistust ei viida täide, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles