Stenbocki majast kostev kisa ei tähenda karmi peretüli (1)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Jüri Ratas, Kaja Kallas.
Jüri Ratas, Kaja Kallas. Foto: Kollaaž: Erik Prozes

Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev tõdes, et häälekamatest koalitsioonierakondade liikmetest võib jääda küll mulje, nagu lõhuksid valitsust suured lahkhelid, aga tegelikult ei ole Stenbocki majas mingit tüli. «Kui suudame tõsistel teemadel rääkida ja puudusi välja tuua ning konkreetseid samme astuda, siis nii peabki töö käima,» lausus ta.

Raske on väita, et valitsuses ei ole teatavaid pingeid. Riigikontrolör Janar Holm heitis valitsusele ette avalikustatud vaktsineerimisplaani puudumist ja jäika vaktsineerimiskorraldust. Peaminister katkestas puhkuse ja piltlikult öeldes kutsus minister Tanel Kiige vaibale. Kas see oli ikka ilus tegu?

Ma ei oska öelda, kas seda saab nimetada pingeks. Olles nende probleemidega kursis, arvan, et tegu on ikkagi konstruktiivse koostööga. Kui mõnes valdkonnas on probleem, siis peaministri ülesanne on selle ministriga rääkida, vajadusel tõsiselt. See ei ole ainult minister Tanel Kiige probleem, vaid terve valitsuse ja kokkuvõttes Eesti riigi ja rahva probleem.

Mina julgeks öelda, et valitsuse tervis on hea. Kui suudame tõsistel teemadel rääkida ja puudusi välja tuua ning sellele järgnevad konkreetsed sammud, siis nii peabki töö käima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles