Admiral Pitka luurevõistlusel läheb rajale 27 võistkonda

BNS
Copy
Admiral Pitka luurevõistluse esimene päev
Admiral Pitka luurevõistluse esimene päev Foto: Arvo Meeks / LEPM

Saaremaal peetaval rahvusvahelisel Admiral Pitka luurevõistlusel läheb kolmapäeval rajale 27 neljaliikmelist võistkonda, kes peavad nelja päeva jooksul läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult pea sada kilomeetrit.

Võistlema tullakse üheksast riigist, teatas Kaitseliidu pressiesindaja BNS-ile. Kahe võistkonnaga on esindatud Soome, ühe võistkonnaga Taani, Belgia, Leedu, Läti, Poola, Prantsusmaa ja Ameerika Ühendriigid. Ka osaleb heitluses USA ja Eesti ühisvõistkond.

Kaitseliidust on esindatud võistkondadega Harju, Järva, Pärnumaa, Rapla, Tallinna, Tartu, Jõgeva ja Valgamaa malev ning Naiskodukaitse koguni kolme võistkonnaga. Võistkonna on välja pannud ka kaitseväe peastaap, Pioneeripataljon, Kuperjanovi pataljon ning politsei- ja piirivalveamet.

Võistluse avamine on kolmapäeval kell 15 Kuressaare Vabadussõja ausamba juures. Võistlejad jõuavad finišisse Kuressaares laupäeva, 7. augusti hommikul.

Võistlejatelt nõutakse vaktsineerimistunnistust või negatiivset koroonatesti. Samuti kiirtestitakse kõik vaktsineerimata osalejad ja korraldajad kohapeal.

Mullu jäi luurevõistlus koroonatõttu ära, 2019. aastal toimus see Valgamaal.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal erinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse eesmärk on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset, relvastust/varustust ning moraali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles