Millised riigid on kõige krüptoaltimad?

Change
Copy
Foto: Change

Krüptorahade integreerimine igapäevaellu toimub samm-sammult ning pärast seda, kui El Salvador tegi bitcoinist seadusliku maksevahendi, tasub uurida, millised on veel teised riigid, kes on valmis krüptovaluutasid laialdasemalt kasutusele võtma. Ja kas Eesti on üks neist?

Uurimus reastab riigid krüptovalmiduse järgi

Krüpto-infoplatvorm Crypto Head viis hiljuti läbi uuringu, kus vaadeldi 200 riiki ja analüüsiti nende valmisolekut krüptovaluutade kasutusele võtmiseks. Uurimuses kasutati selliseid mõõdikuid nagu krüptoraha sularahaautomaatide arv ja nende kättesaadavus, valitsuse juriidiline seisukoht krüptorahade omandiõiguse osas, kas pangad aktsepteerivad krüptovara või mitte ja krüptoteemaliste Google’i otsingute arv. Neid kategooriaid kokku pannes said riigid krüptovalmiduse hinde kümnepallisüsteemis.

Kindla esimese koha said edetabelis Ameerika Ühendriigid, krüptovalmiduse skooriga 7,13. Eriti paistis USA silma krüptoraha sularahaautomaatide rohkusega (üle 17 000). USA seadus lubab ka bitcoine omada ning uuringust selgus, et viimase aasta jooksul on krüptoraha otsingute arv kasvanud 140%.

Teisele kohale tuli pingereas Küpros, kes sai tulemuseks 6,47. Vahemere saareriigi elanikud paistavad eriti silma veebiotsingute poolest - umbes iga kolmas Küprose kodanik on viimase aasta jooksul otsinud internetis krüptovaluutade kohta, mis teeb Küprosest uurimuse kohaselt suurima krüptohuviga riigi.

Kolmandale kohale maandus Singapur tulemusega 6,3 ning esikümnesse mahtusid veel Hong Kong, Suurbritannia, Iirimaa, Sloveenia, Austraalia, Saksamaa ja Kanada.

Eesti pingereas 30 hulgas

Eesti sai krüptovalmiduse hindeks 5,17, mis annab tubli 28. koha. Raporti järgi on Eestis 100 000 inimese kohta aastas 7511 krüptoteemalist otsingut, mis on 71,4% rohkem eelmise aastaga võrreldes. Naaberriikidest edestavad Eestit muuseas Leedu (21. koht) ja Soome (20. koht). Meie krüptomeelsusele viitab ka tõsiasi, et Eesti oli üks esimesi riike, kes hakkas krüptoraha ettevõtteid seadustama, andes välja virtuaalvääringu teenuse tegevuslubasid. Huvitava faktina saab Eestit e-residentuuri koduleheküljelt lugeda ka esimese krüptoraha looja Satoshi Nakamoto poolt koostatud Bitcoini algdokumenti (ingl. Bitcoin whitepaper).

Krüptorahad lihtsalt kättesaadavad Change’i rakenduses

Krüptorahade ostmine ja müümine on eestlaste jaoks mugav - paljud kasutavad selleks Change’i algajasõbralikku investeerimisäppi. Change’i rakenduses saavad kasutajad osta ja müüa enam kui 20 populaarsemat krüptovaluutat nagu Bitcoin, Ethereum või Dogecoin. Lisaks pakub Change võimalust krüptorahadega igapäevaselt poes maksta. Kuidas? Tänu rakendusega seotud VISA kaardile, millega makstes tuleb äpis krüptovarad kõigepealt eurodeks vahetada ning seejärel saab kaarti kasutada kõikide VISA-t aktsepteerivate kaupmeeste juures.

Alusta investeerimist ja laadi alla Change äpp

Copy
Tagasi üles