Huawei Freebuds 4 - kasutaja kõrvaga kohanduvad juhtmeta kõrvaklapid

Huawei
Copy
Foto: Huawei

Huawei tõi äsja turule uusimad juhtmevabad kõrvaklapid - Freebuds 4 mudeli. Kui kaks aastat tagasi tutvustas ettevõte maailma esimesi avatud disainiga kõrvaklappe, millel oli ka mürasummutuse funktsioon, siis tänaseks on investeeritud mahukatesse arendustegevustesse ja uhiuued klapid pakuvad veelgi kõrgemat helikvaliteeti.

Avatud disaini abil loodud mugavus

Foto: Huawei

Suur osa juhtmevabadest kõrvaklappidest on nii-öelda kõrvasisese disainiga ehk käivad silikooniotsikutega sügavale kõrva sisse ning summutavad nii väga hästi müra ja tagavad suurepärase heli. Uued Freebuds 4 kõrvaklapid on aga erinevalt eelkäijatest, Freebuds 4i ja Pro mudelitest, avatud disainiga.

Sellise ehitusega kõrvaklapid toetuvad kõrva alumisele osale ja muudavad nende kandmise mugavamaks. Tuleb küll arvestada, et inimeste kõrvade suurus ja kuju on erinevad ning see mõjutab omakorda kuulamiskogemust. Uued Huawei nööpkõrvaklapid on aga vormitud ergonoomiliselt, et need istuksid kõrvas loomulikult ja mugavalt.

Freebuds 4 kõrvaklapid on sulgkerged - üks klapp kaalub vaid 4,1 grammi. Ümmargune ja kompaktne laadimiskarp ise kaalub 38 grammi.

Klappe saab kandmise ajal mugavalt juhtida ja reguleerida näiteks helitugevust otse puutetundliku varre kaudu. Nii ei pea ka enam käimasoleva kõne vastuvõtmiseks või lõpetamiseks telefoni välja otsima, kuna kõike seda saab teha klapile toksates.

Kõrge helikvaliteet tänu võimsale kõlarielemendile

Kõrvaklappide helikvaliteet on tõenäoliselt põhiline omadus, mille järgi klappe valitakse ja ostetakse.

Võrreldes erinevate juhtmevabade kõrvaklappide tehnilisi näitajaid selgub, et Freebuds 4 klappidel on suurema läbimõõduga kõlarielement kui teistel sarnastel seadmetel. Freebuds 4 klappide dünaamiline kõlar on 14,3 mm ja tänu kõlari suurusele kostub klappidest stuudiokvaliteediga heli.

Tänu võimsale kõlarielemendile pakuvad klapid kuni 40 kHz helisagedust ja toovad välja ka mõnusalt kõmiseva bassi.

Freebuds 4 mudeli puhul on tegemist esimeste avatud disainiga klappidega, mis kasutavad heli optimeerimiseks ja ühtlasemaks esitamiseks kõrvakuju tuvastamise tehnoloogiat. Samuti on mürasummutuse funktsioon kohandatud iga kasutaja jaoks vastavalt kõrva eripärale, mida tuvastavad andurid - dünaamiline mürasummutusrežiim muutub selliselt, et heli oleks kuulaja jaoks ühtlane. Kuulamiskogemuse parandamiseks saab ka eri muusikažanrite puhul aktiveerida sisseehitatud heliefekte, näiteks saab võimendada bassinoote.

Foto: Huawei

Kiire ümberlülitus eri seadmete vahel

Freebuds 4 mudelil on 30 mAh aku, mistõttu saab klappe neli tundi järjest kasutada ning seda aega on võimalik pikendada laadimiskarpi kasutades 22 tunnini. Mürasummutuse režiimi kasutamise korral on klappide tööaeg 2,5 tundi. Liikvel olles on klappide tööaega võimalik pikendada 2,5 tunni võrra, “kiirlaadides” neid 15 minutit laadimiskarbis.

Klappe on võimalik mugavalt ühildada Bluetoothi abil nii Huawei seadmete kui ka teistel operatsioonisüsteemidel jooksvate telefonidega, kusjuures korraga saab olla ühendatud kuni kaks seadet. Täiendava mobiilirakenduse HUAWEI AI Life kaudu on aga võimalik hallata viimast kümmet klappidega ühendatud seadet ning nende vahel ümberlülitusi teha, muudatus toimub silmapilkselt.

Sama rakendus võimaldab veel muide reguleerida kõrvaklappide heli- ja mürasummutusrežiime.

Ideaalne kasutajale, kes eelistab avatud disainiga ning tõhusa mürasummutusega kõrvaklappe

Avatud disainiga kõrvaklappidest on praegu populaarseimateks toodeteks Apple AirPods 2, Samsung Galaxy Buds Live ja HUAWEI FreeBuds 4 mudelid. Kuigi nende hind võib riigiti ja piirkonniti erineda, on ligikaudsed müügihinnad vastavalt 126, 229 ja 179 eurot.

Lähtuvalt võrdlusest teiste samalaadsete seadmetega saab järeldada, et Freebuds 4 on sobivaim valik kasutajale, kes hindab kõrvaklappide helikvaliteedi, kasutusmugavuse ja mürasummutuse head suhet.

Foto: Huawei

TEHNILISED ANDMED

Kõrvaklapid Huawei FreeBuds 4

Hind: 179 eurot

Aku: Nööpkõrvaklapi kohta 30 mAh (min); laadimiskarbi kohta 410 mAh (min)

Kaal: Nööpkõrvaklapi kohta 4,1 g; laadimiskarbi kohta 38 g

Laadimine: Ligikaudu 1 tund nööpkõrvaklappidele (laadimiskarbis); ligikaudu 1 tund laadimiskarbile (juhtmega ühendus, ilma nööpkõrvaklappideta)

Ühenduvus: Bluetooth ühenduvus BT 5.2

Juhtimine: nipsamine, topeltpuudutus, vajutamise ja allhoidmisega juhtimine

Kõlarielement: 14,3 mm

Copy
Tagasi üles