Esmaspäeval tuleb arvestada vihmavõimalusega

BNS
Copy
Esmaspäeval tuleb arvestada vihmavõimalusega
Esmaspäeval tuleb arvestada vihmavõimalusega Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval liigub üle Läänemere madalrõhkkond, mille üks sajuvöönd kandub üle Eesti öö hakul, õhtupoolikul aga tihenevad pilved taas ja vihmahooge esineb laialdasemalt.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab vihma, kohati on äikest ja sadu tugev. Hommikul pilvkate hõreneb ja sajutõenäosus väheneb, paiguti tekib udu. Tuul pöördub järk-järgult idakaarest edelasse ja läände 4-9, puhanguti 13 meetrit sekundis, Liivi lahe ääres 7-12, puhanguti kuni 17 meetrit sekundis. Sooja on 12-17 kraadi.

Peipsi järvel puhub ida- ja kagutuul 5-10, puhanguti 13 meetrit sekundis, hommikul pöördub tuul edelasse ja läände. Lainekõrgus on 0,7-1,4 meetrit. Aeg-ajalt sajab vihma, võimalik on äike. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 15-17 kraadi.

Esmaspäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, õhtupoolikul vihmahood sagenevad. Puhub valdavalt edelatuul 3-8, rannikul puhanguti kuni 12 meetrit sekundis. Sooja on 18-23 kraadi.

Peipsi järvel puhub edelatuul 3-7, puhanguti 10 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 0,3-0,8 meetrit. Võib hoovihma sadada. Nähtavus on peamiselt hea. Sooja on 20-22 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles