FOTOD ⟩ Nõmme päästjad pälvisid eliitkomando tiitli

Postimees
Copy
Põhja päästekeskuse Eliitkomando 2021 tiitel kuulub Nõmme päästjatele
Põhja päästekeskuse Eliitkomando 2021 tiitel kuulub Nõmme päästjatele Foto: Päästeamet

Eile Tondiraba jäähalli parklas toimunud kutsemeisterlikkuse võistlused võitis Nõmme päästekomando, kes viimati saavutas esikoha 2019 aastal. Teisele kohale võistlesid end päästjad Kesklinna komandost ning väärikas kolmas koht kuulub sel aastal Lilleküla komandole.

Nõmme komando võidukasse meeskonda kuulusid Lauri Nurgamaa, Andreas Vassel, Maksim Juškov ja Kristo Roosimägi. Meeskonnavanem Lauri Nurgamaa ütleb, et kui meeskond eile hommikul valvevahetusse tööle läks, siis leppisid nad kokku, et kui nad taas võidavad, siis lähevad nad kindlasti ka üleriigilisele Eliitkomando 2021 võistlusele, mis toimub juba 27. augustil Väike-Maarjas.

«Meil on väga hea meel, et sel aastal taaskord võidu koju tõime ning harjutatud sai selle nimel ka niipalju, kui vähegi mahti oli. Andsime endast igas harjutuses maksimumi,» sõnas ta.

Vabatahtlike seas sai esimese koha Saku meeskond.
Vabatahtlike seas sai esimese koha Saku meeskond. Foto: Päästeamet

Võistluse peakorraldaja Tormi Soekõrv ütles, et vaatamata tuulisele ning vihmarohkele ilmale olid nii osalejad kui ka korraldusmeeskond terve võistluspäeva vältel rõõmsad ja heatujulised. Nagu ka eelnevatel aastatel, toimus võistlus Tondiraba jäähalli parklas just seetõttu, et seal on palju ruumi selleks, et viia samaaegselt läbi kolm erinevat ala: liiklusavarii lahendamine, vabatahtlike päästjate kompleksharjutus ja täppissõit.

«Kui suures osas oli võistluse korraldus sarnane eelmisele aastale, siis sel aastal tõime sisse ka ühe muudatuse,» selgitas Soekõrv. Muutuse läbis päästjatele juba vägagi tuttav autoavarii sündmuse lahendamine, kuid autode asemel oli sel aastal õnnetusse sattunud hoopis konteinerveok. «Selleks, et ülesanne veelgi väljakutserohkem oleks, sisaldas see ka konteineris viibinud kannatada saanud inimese päästmist, kes tuli pärast vastavate toimingute tegemist üle anda kiirabile,» ütles Soekõrv.

«Hea meel on tõdeda, et ka täppissõidu harjutus oli jätkuvalt populaarne ning saan kindlalt väita, et autojuhtide oskused on meil päästeametis ikka väga head, sest seekord pidid kõik autojuhid sõitma sama autoga ehk siis nad ei saanud kasutada juba tuttavat masinat, mida nad igapäevaselt väljakutsetel kasutavad,» lausus peakorraldaja. Ent sellest hoolimata said kõik osalejad väga hästi manööverdustega hakkama.

Vabatahtlike I koht Saku komando.
Vabatahtlike I koht Saku komando. Foto: Päästeamet

Täppissõidus saavutas esikoha sarnaselt eelmisele aastale vabatahtlik päästja, kelleks sel korral osutus Ando Lettermo Hüüru vabatahtlikust päästekomandost. Teise koha saavutas Muuga komandot esindanud Hookan Lember ning kolmas koht kuulub Nõmme komando päästjale Kristo Roosimägile.

Sel aastal olid oma võistkondadega väljas kõik Põhja päästepiirkonna kutselised komandod ning vabatahtlike päästjate hulgast pandi kokku neli võistkonda kolmest komandost. «Eriti tahaks esile tõsta asjaolu, et Saku priitahtlikud pritsimehed panid välja ka naiskonna, kelle sooritus ei olnud meestest sugugi kehvem,» kiitis Soekõrv. Vabatahtlike seas sai esimese koha Saku meeskond, teise koha Kibuna komando ning kolmandale kohale platseerusid vaprad vabatahtlikud päästjad Hüürust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles