Carmen Pritson loobus inimeseõpetuse õpetaja ametist Kiili gümnaasiumis (10)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Carmen Pritson-Tamme
Carmen Pritson-Tamme Foto: Mihkel Maripuu

Carmen Pritson teatas ühismeedias, et otsustas Kiili gümnaasiumi direktoriga nõu pidades loobuda talle pakutud inimeseõpetuse õpetaja ametist pärast meediakajastust, mis käsitles tema väiteid koroonastatistika- ja vaktsiinide kohta. 

Pritson kinnitas pöördumises et on loobunud õpetajaametist, viidates varasemale meediakajastusele tema sõnavõttude kohta vaktsiinidest ja koroonaviirusest. Naine kirjeldas, et koos Kiili Gümnaasiumi direktoriga otsustati, et on õigem, kui projekt pooleli jäetakse. 

Oma sõnul sai ta positiivset tagasisidet mitmelt õpetajalt ja lisas, et õpetajaametist loobumine pole kaotus tema jaoks, vaid õpilastele. 

Kuigi kool pole seni avalikkuses kõlanud väiteid kordagi kinnitanud ega ümber lükanud, teatas direktor, et inimeseõpetuse õpetajat nad tegelikult üldse otsima ei peagi. «Kiili Gümnaasiumis on inineseõpetuse aine õpetaja kogu aeg olemas olnud, seega pole vaja õpetajat otsima hakata,» vastas direktor Ruth Pekkenen küsimusele, kas kool plaanib nüüd avaliku konkursi korraldada. 

Kiili valla elanike kommuunis käivitati tsensuurimasin

Juuli lõpus kirjutas Postimees, et Kiili vald ja kool hoiavad Pritsoni võimalikku tööleasumist vaka all. Valla elanike kommuunis tekkis sellega seoses elav arutelu, kuid postitusi kustutati ka siis, kui elanikud palusid neile olulist teemat üleval hoida. 

«Palun seda uudist mitte uuesti kustutada. Tegu on arutlust vääriva teemaga, mis puudutab paljusid Kiili vallas ja süsteemse kustutamisega saavutab vald vaid elanike usalduse kaotamise,» kirjutas üks postitaja. Ka see postitus kadus vähem kui poole tunniga. 

Kiili vallavanem Aimur Liiva kommenteeris, et vald selle Facebooki grupiga seotud pole. «Ei oska paraku aidata. Kiili vallavalitsusel puudub seos viidatud sotsiaalmeedia grupiga, tegu on eraalgatusega,» sõnas ta. 

Grupi administraator, kes väidetavalt vallaga seotud pole, põhjendas kustutamisi sellega, et need sõnumid olid vastuolus grupi reeglitega, sisaldasid solvamisi ja põhjendamatuid hinnanguid. Postimees päringule vastust ei saanud. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles