Graafikud Noored lähevad aina agaramalt vaktsineerima (2)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Koolinoored vaktsineerivad end usinalt.
Koolinoored vaktsineerivad end usinalt. Foto: Sille Annuk

Eilse seisuga on Eestis vähemalt ühe koroonaviiruse vaktsiinidoosiga vaktsineeritud üle 60 protsendi täiskasvanud elanikkonnast, kuid eesmärgini on veel veidi minna. Septembri lõpuks loodetakse täiskasvanute seas saavutada 70-protsendiline hõlmatus, ent lõpuspurdi eel on huvi tõusuteel eelkõige alaealiste noorte seas.

70-protsendiline hõlmatus täisealise elanikkonna seas on tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul haiglaravi koormuse säästmise taustal miinimumeesmärk. «Täna on küllalt palju eakaid, kes pole endiselt vaktsineerimisvõimalust kasutanud,» nentis minister, lisades, et selleks on nüüd viimane aeg enne viirusteperioodi.

Kaitsesüstimine edeneb eelkõige 12–17-aastaste seas, niisamuti on huvi 18–29-aastaste hulgas suurem kui vanemates eagruppides. Covid-19 töörühma juht Marek Seer toonitas, et 70-protsendiline hõlmatus on sihiks seatud ka 12–17-aastaste hulgas, kuid juba oktoobri lõpuks. Seeri sõnul meeldivad noorematele vaktsineerimisbussid. «Millegipärast meeldivad inimestele järjekorrad ja see on see, mida saaks üldistada,» lausus ta.

Nakkus kimbutab samas üha nooremaid

Kuigi vaktsineerimishuvilisi leidub viimase nädala võrdluses eriti nooremate seas, hoiatas terviseamet, et lähitulevikus jätkub viiruse kiirem levik just nooremate ja tööealise elanikkonna seas. Ühtlasi pole võimalik ameti hinnangul enam nakkuse kiiret levikut peatada. «Sügisel ootame noorte seas püsivat kõrget nakatumist, millega seoses võib ka arvestada, et üha rohkem nooremaealisi võib vajada haiglaravi,» selgitas terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles