Endised sotsiaalministrid: Mändmaa on hea valik kantsleri ametikohale (15)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Maarjo Mändmaa.
Maarjo Mändmaa. Foto: Margus Ansu

Sotsiaalministeeriumi kantsleri ametikohale välja pakutud Maarjo Mändmaal on kõik eeldused, et selles ametis õnnestuda, leiab endine sotsiaalminister ja praegune riigikogu liige Jevgeni Ossinovski (SDE). Temaga sama meelt on ka teine eksminister Hanno Pevkur (Reformierakond).

«Maarjo Mändmaa omab pikaajalist kogemust nii samast ametist enne kui ka hiljem teiselt juhtivalt ametikohalt sotsiaalvaldkonnas. Nii et ta on hea valik,» arvas Ossinovski.

Ossinovski usub, et Mändmaal tuleb uuel ametikohal esimese asjana koroonakriisi ohjamine ja vaktsineerimisprotsess järje peale saada. «Need on asjad, kus kahtlemata on avalikkusel ootused,» rõhutas ta.

Aastatel 2009-2012 sotsiaalministri ametikohal olnud ja praegu riigikogu Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Hanno Pevkur leiab samuti, et Mändmaa on väga tugev kandidaat kantsleri kohale. «Ta on seda tööd varem teinud, ei vaja pikka sisseelamisaega ja kindlasti on suuteline asju korraldama,» märkis Pevkur.

Pevkuri arvates on kõige olulisem, et sotsiaalministeerium oleks kindlalt hoitud. «Pole vaja kõhelda. Eelkõige on hetkel vaja otsuseid vaktsineerimise korraldamises. See on kõige kriitilisem,» rõhutas endine sotsiaalminister.

Ettepaneku nimetada sotsiaalministeeriumi kantsleri ametikohale Maarjo Mändmaa teevad valitsusele sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Kui valitsus tema kandidatuuri heaks kiidab, asub Mändmaa ametisse 23. augustist.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles