Eesti 200 tuleb välja Eesti esimese CO2 neutraalse valimiskampaaniaga (4)

BNS
Copy
Margot Roose FOTO: Erakogu
Margot Roose FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Erakond Eesti 200 tuleb eelseisvatel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel välja CO2 neutraalse valimiskampaaniaga, mille eesmärk on minimeerida ja kompenseerida kampaania tulemusel tekkiv keskkonnamõju.

Eesti 200 juhatuse liikme Margot Roose sõnul on odava ja kiiresti prügikasti jõudva valimisnänni ostmine ja jagamine märk kahepalgelisusest ja hoolimatusest ning Eesti 200 tahab tuua siia muutuse. «Eesti 200 väärtustab loodust ja ressursse ning on võtnud eesmärgiks minimeerida valimiskampaania tulemusel tekkivat keskkonnamõju. Oleme loodusest hooliv erakond ja soovime olla Eestis selles valdkonnas suunanäitaja,» rõhutas Roose.

Koostöös ekspertidega oleme väljatöötanud CO2 neutraalse omavalitsuste valimiskampaania nõuanded, mida järgides korraldame üritused, planeerime liikumised, optimeerime tellitavate materjalide hulga ning valime keskkonnasõbralikud lahendused. Loomulikult peame arvestust enda poolt tekitatud CO2 üle ja peale valimisi leiame viisid, kuidas tekkinud jalajälg ühiselt kompenseerida, näiteks korraldatakse metsa istutamine.

Roheline valimiskampaania on osa Eesti 200 terviklikust lähenemisest keskkonnahoiule. See plaan ei ole lihtsalt tekst paberil, vaid paneb paika konkreetsed kriteeriumid ja nende järgimise ning aitab Eesti 200 ellu viia ajalooliselt madala keskkonnamõjuga kampaania. Võtmesõnadeks on vähem, kohalik ja praktiline/söödav/tarbitav/tervislik.

«Meil on juba häid näiteid, kuidas Eesti 200 kandidaadid on «kastist välja» mõeldes väga toredate tulemusteni jõudnud. Näiteks Viimsi vallas tegid meie inimesed oma kätega eestimaisest puidust istepingid, mis üheskoos viimsilaste rõõmuks üles pandi ja kogukonna käsutusse anti. Valimiste aeg on teatavasti sügisel ja nii saab meie kandidaatidelt kindlasti värskeid oma aia puuvilju ja maiasmokkadele oleme varunud vitamiinidega öko pulgakomme,» lisas Margot Roose.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles