Loodus: rahvaloenduse järelduseks saab olla tõmbekeskuste tugevdamine

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Loodus
Tarmo Loodus Foto: Elmo Riig / Sakala

Endise siseministri Tarmo Looduse hinnangul saab rahvaloenduse järeldus saab olla tõmbekeskuste tugevamaks muutmine.

«Alevi-tüüpi asulate esiletõus külade ees, maakonnakeskuste tugevnemine oma tagamaade arvelt, kui seda protsessi suudetakse regionaalpoliitikas tugevdada, ka see on üsna oluline ettevõtmine ja meede, lõpptulemusena minnakse sinna, kus on tööd-leiba,» leidis Loodus ETV saates «Vabariigi kodanikud».

«Väikeste linnade jaoks ei ole rong Eestis veel läinud, on võimalik luua kaugtöökohti,» sõnas Postimehe arvamustoimetuse juht Neeme Korv.

«Külaelu on teistsugune, seda tulebki korraldada, mitte hoida kinni minevikust, vaid otsida uut ja seda toetada, kuidas suvekodude-elulaadi korraldada, kuidas on pendelränne - küsimus on selles, mis on mõistlik, aga pole vaja täiustada minevikku,» tõdes majandusgeograaf Hardo Aasmäe.

«Paljud minu eakaaslased on läinud oma peredega Tallinnast ära väiksematesse linnadesse, kuna tahavad oma lastele teistsugust elukeskkonda ja kui seal on hea gümnaasium näiteks, siis on see suur pluss,» lisas Korv.

Aasmäe: oleks Eestis miljon siga, oleks siin ka rohkem inimesi

Kui Eestis oleks inimestel rohkem tööd, ei rändaks siit nii palju inimesi välja, arvas Aasmäe praegu toimuva rahvaloenduse tulemusi oodates, ta tõi näiteks Eestist väiksema pindalaga ja nelja miljoni elanikuga Taani, kus peetakse 23 miljonit siga, Aasmäe kiire rehkendus näitas, et kui Eestis oleks kasvõi miljon siga, oleks siin inimestel tööd ja riik saaks tulu.

"Oleks miljon siga, oleks terve hulk inimesi siin kohal, aga inimesed on üleliigsed," nentis Aasmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles