Loomakaitse selts kutsub loomade heaks liikuma

BNS
Copy
Eesti loomakaitse seltsi kommunikatsioonijuht Agnes Plank soovitab jätta aias siilidele ruumi ning pakkuda neile äärmisel juhul vett.
Eesti loomakaitse seltsi kommunikatsioonijuht Agnes Plank soovitab jätta aias siilidele ruumi ning pakkuda neile äärmisel juhul vett. Foto: Laura Taal

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) ja Tallinna Vanalinna Päevad kutsuvad laupäeva keskpäeval loomade heaks liikuma.

Heategevuslik rongkäik «Käpakäik» algab kell 11.30 Tallinna Vanalinna Päevade raames, teatas ELS. Sündmuse käigus kogutud annetustega aidatakse kodutuid, hüljatuid, hättasattunud ja väärkoheldud loomi.

Käpakäigu eesmärk on kutsuda inimesi üles märkama neljajalgseid sõpru, väärtustama enda oma ning sealjuures aitama ka hädasolevaid.

Sellel aastal pööratakse tähelepanu koertele, kes ei soovi, et neid puudutatakse. Koerad, kes ei soovi võõrastega kontakti, on tähistatud kollase lindiga. Kollane lint ei tähenda, et koer on kuri, vaid ta võib olla kartlik, treeningus, haige, ebakindel, kurt või pime. See on omaniku viis ütlemaks, et tuleb küsida luba, enne kui koerale läheneda.

ELS-i turundus- ja kommunikatsioonijuhil Agnes Blankil on endalgi kartlik koer. «Kartliku koera omanikuna on suurim väljakutse hoida linnapildis enda koer stressivabalt. Oma siniste silmadega võlub ta iga mööduja, kuid võõra inimese füüsiline lähenemine tekitab talle tohutut hirmu. Sooviks, et inimesed oleksid teadlikud, mida kollane lint tähendab ja küsiksid luba kui soovivad koerale läheneda. Muidu on koera treeningus viis sammu edasi ja kolm tagasi».

Rongkäik saab alguse Politseipargist, kus heategevuslikus korras on võimalik osta kollane lint. Rongkäik saab lõpu Šnelli pargis, kus on osalejatel võimalus edasi minna Tallinna Vanalinna Päevade alale.

Raekoja platsis saab kell 12.30 kaasa elada koerte võistlusele «Minu parim karvapall». Võistlus ei ole kuulekuse ega ilu peale, vaid ees ootab viis väljakutset.

Uute piirangute tõttu saab rongkäigul osaleda sada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles