Eesti teedel liigub tuhatkond paadunud liiklusrikkujat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik. Pilt on illustratiivne.
Politseinik. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits.

Vähemalt viis korda rikkus möödunud aastal politsei statistika põhjal liikluseeskirja ligi tuhat inimest. Neist viiest paadunumast ühel tuvastati kokku 49 erinevat rikkumist.


2008. aastal oli neid liiklejaid, kes rikkusid eeskirju kahel kuni neljal korral kokku 29 343 inimest, viiel kuni üheksal korral patustas eeskirjade vastu 931 inimest, kümnel kuni 14 korral 54 inimest, 15 kuni 19 korral 12 inimest. Üle 20 korra rikkus mullu liikluseeskirja viis inimest. Üks inimene pani 2008. aastal toime koguni 49 rikkumist, teatas politseiamet.

Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul suunatakse niisugused sõidukijuhid riikides, kus kehtib veapunktisüsteem, vaimse tervise kontrolli. «Politsei statistika põhjal võib öelda, et ka Eestis vajab siiski osa liiklejaid sarnast abi,» ütles Miilits.

Veapunktisüsteemis annavad liikluseeskirja rikkumised erineva osakaaluga punkte. Kui sõidukijuht on teatud punktide arvu ületanud, kaotab ta sõidukijuhtimise õiguse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles