INTERVJUU ⟩ Indrek Kannik: Zapadi kõige ohtlikum osa on sisuliselt juba alanud (4)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Meie regioonis on praegu Venemaa infooperatsioonideks kõige tõenäolisem temaatika Covid-19 ja vaktsineerimine, ütleb Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Indrek Kannik, kes toob selle näiteks ka hiljutised sündmused Leedus.
Meie regioonis on praegu Venemaa infooperatsioonideks kõige tõenäolisem temaatika Covid-19 ja vaktsineerimine, ütleb Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Indrek Kannik, kes toob selle näiteks ka hiljutised sündmused Leedus. Foto: Madis Veltman

Suurõppuse Zapad 2021 kõige ohtlikum osa ehk vägede liigutamine on sisuliselt juba alanud, ütleb Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Indrek Kannik.

Vähemalt praegu ei ole põhjust näha väga suurt ohtu sõjaliseks agressiooniks naaberriikide vastu, kuid üldine julgeolekufoon on halvem kui aastal 2017, kui Eesti piiri lähedal toimus palju suurem osa Zapadist kui tänavu, lisab Kannik.

Alustades kõige viimastest arengutest, milleks ilmselgelt on Afganistan: mida tähendab seal möödunud nädalal ja eriti nädalavahetusel toimunu Eesti julgeoleku seisukohast?

Kui võtta väga konkreetselt praegune olukord, siis ega see väga palju ei tähenda: Eesti üksused olid Afganistanist lahkunud, meil ei olnud seal enam oma inimesi. Selles mõttes ei olnud muutus suur.

Aga moraalne tagasilöök on loomulikult olemas. Seda ei saa eitada. See on aastate jooksul olnud meie kõige pikem välismissioon, üheksa eestlast on jätnud sinna oma elu, veel rohkemad tervise. Ei ole ilus näha, et see kukub nädalate ja lõpuks päevadega kokku.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles