VIDEO ⟩ Murelik kajakas ründas Tallinna südalinna kohal merikotkast (3)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy

Kolmapäeval võis Tallinnas Radissoni hotelli kandis märgata taevalaotustes hõljumas väga suurt lindu, keda kimbutas märgatavalt väiksem, kuid see-eest väga agressiivne kajakas. Kriiskav kajakas pikeeris korduvalt suure sulelise poole, kes näis lõpuks võtvat loiult tiibu lehvitades suuna Tallinna lahe poole.

Harrastusornitoloog Peep Veedla tuvastas linnasüdant külastanud suures linnus merikotka ning samal seisukohal oli ka Eesti Ornitoloogiaühingu juhataja Kaarel Võhandu.

Veedla sõnul pole merikotka Tallinnas märkamine teab mis haruldane. «Meil on siin linnurikkad lahed (Kopli laht, Paljassaare laht), seal kividel istumas võib neid ikka trehvata,» rääkis Veedla. «Nii kalad kui linnud maitsevad neile hästi ja kuna arvukus on Eestis pidevalt kasvanud, jagub kotkaid ka sisemaale ja linna kohalegi vahest. Meil ju kesklinn mere kaldal.»

Arvatavasti põhjustaski merikotka ja kajaka konflikti just asjaolu, et kotkas oli tulnud kesklinna jahile. «Kajakas ründab teda ilmselt sellepärast, et tal on kuskil läheduses pojad, keda ta kaitsta üritab, merikotkast eemale peletades,» märkis Kaarel Võhandu.

Eesti suurimaks röövlinnuks olev merikotkas võib kaaluda kuni 6.5 kilo. Eestis on arvatud pesitsevat umbes 300 paari merikotkaid, kes tavaliselt eelistavad end sisse seada vanades raba- või rannikumetsades.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles