Keskkonnaministeerium plaanib hiigeltrahvist pääsemiseks seadusemuudatusi (14)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Otepää looduspark.
Otepää looduspark. Foto: Paul Poderat/Lõuna- Eesti Postimees

Kolmapäevasel riigikogu keskkonnakomisjoni istungil tegi keskkonnaministeerium ülevaate Euroopa Komisjoni rikkumismenetluse sisust, mille põhjustas rahvusvaheliste keskkonnakaitsenormide eiramine keskkonnaministeeriumi poolt, mille tagajärjel võib Eestit ähvardada trahv 100 000 eurot päevas nagu Poolat.

«Üldiselt tõdesid kõik osalised, et Eesti huvides ei ole Euroopa Komisjoniga kohut käima hakata,» kommenteeris keskkonnakomisjoni esimees Yoko Alender. «Keskkonnaministeerium möönis, et Natura elupaikade kaitse ei ole korraldatud rahuldavalt ja nende seis halveneb. Koos komisjoniga tõdeti, et tuleb nii seadusandlust kui praktikaid parandada, sest on fakt, et Natura 2000 elupaikade seisund on halvenenud ja eurodirektiive pole täidetud. Raieteatisi on välja antud ilma mõjuhindamiseta, paljusid Natura 2000 alasid pole enne raie lubamist inventeeritud – on seal kaitsealuseid liike või mitte, inventeerimise ellu viimine on oluline ja selleks tuleb ka raha leida.»

Yoko Alenderi sõnul tunnistas keskkonnaministeerium, et Eesti seadusandlust tuleb muuta. «See võtab muidugi aega,» nentis ta. «Arutluse all oli, kas saaks seniks peatada raieteatiste väljaandmise. Keskkonnaministeerium analüüsib, millised on selleks seaduslikud võimalused.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles