Eesti pühitses vabadust hiliste öötundideni (2)

Postimees
Copy
Öölaulupidu Tallinna lauluväljakul. 450 muusikut tähistas enam kui viietunnise kontserdiga Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeva.
Öölaulupidu Tallinna lauluväljakul. 450 muusikut tähistas enam kui viietunnise kontserdiga Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeva. Foto: Sander Ilvest

Eesti rahvas tähistas eile maagilist arvu: 30 aasta täitumist iseseisvuse taastamisest. Oleme saanud nautida iseolemist kümne aasta võrra kauem kui meie esivanemad kahe suure sõja vahel.

Eile peetud kõnedes juhtisid nii president Kersti Kaljulaid kui ka peaminister Kaja Kallas tähelepanu, et oleme 30 aastaga vabadusega ära harjunud. Aga võib-olla oleme ühes sellega unustanud, et vabadusega kaasnevad kohustused. Seda on eriti tähtis meeles pidada täna, kui ühiskond võitleb uue ohu, koroonaviiruse vastu.

Tartus tähistati Kalevipoja mälestussamba juures. Tseremoonial asetati pärg eestlaste rahvuskangelase jalge ette ja kõlasid isamaalised laulud.
Tartus tähistati Kalevipoja mälestussamba juures. Tseremoonial asetati pärg eestlaste rahvuskangelase jalge ette ja kõlasid isamaalised laulud. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles