Galerii ⟩ Eesti 200 kiitis heaks valimisprogrammi (3)

Copy

Eesti 200 kiitis täna reisilaeval Baltic Queen toimunud valimiskongressil heaks kohalike valimiste programmi, mis eelisjärjekorras keskendub inimeste elukvaliteedi edendamisele hoolimata elukohast.

Eesti 200 esimees Kristina Kallas ütles valimiskongressil peetud kõnes, et Eestis on juba mõnda aega tunda õhus suurt rahulolematust ja ärevust.

«Valitseb usaldamatus ja vastastikuse mõistmise puudus. Öelda, et Eesti inimesed ei mõista meie valitsuse kärpeplaani on tegelikult tagurpidi öelda, et meie poliitikud ei mõista Eesti inimesi. Meil on juhid, kes ei mõista, miks ei olda nendega rahul. Rahulolematus laiub täna üle sotsiaalsete, geograafiliste ja etniliste piiride. Ei saa öelda, et ainult venelased ei ole rahul, või et ainult pensionärid ei ole rahul, või maal elavad inimesed ei ole rahul. Väga paljud ei ole rahul,» ütles Kallas.

Kallase sõnul vajab Eesti muutusi nii riigijuhtimises kui regionaalpoliitikas.

«Me peame tegutsema nõnda, et väljaspool Tallinna ja Harjumaad jääks inimestel rohkem raha kätte, et nende sissetulekud kasvaksid ja ettevõtjad oleksid huvitatud looma uusi töökohti. Selleks peame investeerima palju rohkem raha väljaspoole Tallinna, vabastama ettevõtjate sinna investeeritud raha tulumaksust ja vähendama väljaspool Tallinna inimeste tulu pealt makstavaid makse,» märkis Kallas.

Eesti 200 tuleb eelseisvatel KOV valimistel oma nimekirjaga välja kõikides suuremates Eestimaa linnades ja valdades. Kokku tuleb Eesti 200 oma inimestega väljas rohkem kui pooltes Eestimaa omavalitsustes.

Suuremate omavalitsuste juhikandidaadid on Tallinna Marek Reinaas, Tartus Kristina Kallas, Narvas Denis Larchneko, Pärnus Sulev Alajõe. Rakveres Rainer Miltop, Saaremaal, Koit Kelder, Viimsis Lauri Hussar, Sauel Ingvar Pärnamäe ja Viljandis Ando Kiviberg.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles