Kas judo on parim spordiala lapsele spordiga alustamiseks?

Copy
Foto: Aitado Judokool MTÜ

Erinevad uuringud on näidanud, et laste motoorika arenemisel on äärmiselt oluline erinevate liigutuste mitmekesisus. Judo suudab seda pakkuda ja tänu sellele on hilisem soovitud spordialale spetsialiseerumine lihtsam ning tulemuslikum. Mida täpsemalt judotrenn pakub?

Judo on oma olemuselt spordiala, mis nõuab väga head füüsilist ja vaimset ettevalmistust spordiga tegelemiseks nüüd ja edaspidigi. Just seetõttu keskendutakse treeningutel julguse, osavuse, vastupidavuse, akrobaatika, jõu, painduvuse ja teiste sportlike omaduste arendamisele, mis loovad baasi ükskõik mis spordiga tegelemiseks.

Näiteks Aitado judoklubi, mis on Eesti üks vanim ja tegutseb tänaseni Tallinnas, tutvustab judot juba väikestele lastele alates 5. eluaastast läbi mängu ja lõbusate ülesannete. Sel meetodil õpetatakse lastele judo olemust ja loodetavasti kasvatatakse neis eluaegne soov antud spordiga tegeleda. Klubi üldine eesmärk on õpetada nii noortele kui vanematele judo õpilastele elus vajalikke oskusi – distsipliini, kohusetundlikust, kehalist treenitust ja austust teiste vastu. Judo õpetamisel järgitakse jaapani pedagoogi, filosoofi ja judo looja Jigoro Kano Kodakan Judo süsteemi.

Kuidas lapsed judotrenni saata – millest alustada?

Kõige paremini oskavad erinevatele küsimustele vastata Aitado Judoklubi treenerid, kes on pikaajalise judo kogemusega professionaalid, kelle õpilaste hulgast on sirgunud hulganisti erinevate vanuseklasside Eesti judo meistreid. Treenerite poole võib julgelt pöörduda, kui tekib mõte laps trenni saata, kuid endal puudub igasugune kokkupuude selle spordialaga. Kõik küsimused on alati teretulnud!

Kuid eelnevalt võib teada, et Aitado treenerid on loonud treeningprogrammid selliselt, et nii algajatel kui edasijõudnutel oleks trennis tore ja huvitav käia. Aitado judoklubi nägemuse kohaselt saavad nende juures treenida õpilased alates viiendast eluaastast kuni kõrge eani välja. See tähendab, et trenni on oodatud vähemalt 5-aastased poisid ja tüdrukud ning kõik need, kes soovivad judoga tegeleda.

Selleks, et pere pisematel oleks mõnus judotrenniga tutvust teha, on loodud spetsiaalsed 5-6aastastele lastele mõeldud judorühmad. Algajate judotrennis õpetatakse lastele seda spordiala läbi lõbusate mängude ja toredate ülesannete. Ka ülejäänud vanuserühmad on jagatud vanuste järgi, et tagada õpilastele huvitavad ja mitmekülgsed treeningud.

Mis on Judoklubi Aitado ja kus see tegutseb?

Aitado judoklubi töötab aastast 1978 ja on Eesti üks vanimaid judoklubisid. Klubi asutaja Andres Lutsar asutas selle klubi selleks, et läbi judo kasvatada julgeid ning aatelisi kodanikke, kes on ühiskonnale uhkuseks. Lutsar ise oli nii judotreener, sportlane, spordiestraadi artist kui ka Eesti judoliikumise rajaja. Tema tuntumate õpilaste hulka kuuluvad Indrek Pertelson ja Martin Padar.

Klubi viib treeninguid läbi Baltikumi suurimas dojos, Tallinnas Tondil asuvas treeningsaalis. Matiga kaetud ala on selles saalis lausa 450 ruutmeetrit!

Judoklubi Aitado ootab septembrist oma ridadesse lapsi alates viiendast eluaastast. Koolilastele toimuvad trennid esmaspäeval ja kolmapäeval 17.00-18.30 ja lasteaia lastele 18.30-19.30. Täpsem info ja registreerimine kodulehel aitado.ee

Copy
Tagasi üles