«Toetame Medvedevit. Oleme valmis kaklema.»

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakemenkole kooskõlastamiseks saadetud Medvedevi toetajate embleemid.
Jakemenkole kooskõlastamiseks saadetud Medvedevi toetajate embleemid. Foto: Venemaa Anonymous

Venemaa Vladimiri linna aktivistid on valmis Dmitri Medvedevi toetuseks isegi rusikad käiku laskma.


Vähemalt väidab seda nende esindaja oma kirjas «juhtkonnale». Venemaa häkkerite poolt avalikustatud Riikliku Noorsooasjade Komitee Rosmolodjož juhi Vassili Jakemenko kirjavahetus annab huvitava pildi Kremli-meelse noorteorganisatsiooni Naši ja Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa tegutsemismeetoditest ja propagandavõtetest.

Vladimiri aktivist Aleksandr Vedehhin raporteerib mulluste Venemaa parlamendivalimiste eel Jakemenkole saadetud e-kirjas, et on organiseerinud grupi Dmitri Medvedevi kandidatuuri toetuseks. «Oleme valmis sõitma Moskvasse toetama Presidenti ja kaitsma oma põhiseaduslikku õigust vabadele valimistele. Kõik minu grupi liikmed on täisealised ja valmis igasugusteks raskusteks, mis selle ülesande täitmisel ette võivad tulla,» teatab Vedehhin.

Iga grupi liige määrab tema selgituse kohaselt ise enda «staatuse». Selleks on kaks varianti:
1. Valmis sõitma Moskvasse ja osalema tsiviilpatrullis linna tänavatel.
2. Valmis kaklema, kui muidu ei saa.

Samasuguseid raporteid laekus Jakemenko postkasti paljudest Venemaa linnadest, kuid üldjuhul on nende autorid oma väljendustes mõõdukad ning tunnevad huvi majutuse ja toitlustamise ning sõidukulude katmise vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles