Prokuratuur ei soovinud külmladude kobarkäkki menetleda (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Terviseameti laos riknenud ravimite asjaolude uurimise komisjoni juht Taimar Peterkop sõnas, et kobarkäkk riivas kõigi õiglustunnet.
Terviseameti laos riknenud ravimite asjaolude uurimise komisjoni juht Taimar Peterkop sõnas, et kobarkäkk riivas kõigi õiglustunnet. Foto: Gert Tali

Riigisekretär Taimar Peterkop teatas eile riigikogu erikomisjonide istungil, et terviseameti külmaruumide rikke uurimise komisjonil oli motivatsiooni anda materjalid edasi uurimiseks prokuratuurile. Prokuratuur aga ei leidnud raportist viiteid kuriteole.

«Kobarkäkk oli lihtsalt nii suur ja meie kõigi õiglustunnet oli riivatud,» märkis Peterkop. Ta lisas, et tal endal ei ole piisavalt kriminaalõiguslikku kompetentsi, et seda hinnata. «Kui me omavahel (uurimiskomisjonis – toim) arutasime, siis leidsime, et peaksime selle edasi andma usalduse kuritarvitamise paragrahvi alusel. Prokuratuur on see, kes saab aru, kas seda tuleks kriminaalselt käsitleda või ei,» selgitas Peterkop.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava ütles Postimehele, et prokuratuur on raportiga tutvunud ning viiteid kuriteole sealt ei leitud. «Kuigi tellijale pole väljastatud infot IT-süsteemides teavituse muudatuse teinud konto või inimese kohta, ei viita aruandes miski sellele, et süsteemidesse oleks sekkutud ebaseaduslikult,» selgitas ta ja lisas, et kriminaalmenetluse alustamiseks peab ilmnema põhjendatud kuriteokahtlus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles